Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Λύση στο πρόβλημα με το ραδιοφάρο στον κάβο Γουρούνι της Σκοπέλου,

Λύση στο πρόβλημα με το ραδιοφάρο
Δρομολογήθηκε χθες η επίλυση του προβλήματος που αφορά στο ραδιοφάρο ο οποίος βρίσκεται στον κάβο Γουρούνι της Σκοπέλου, καθώς μετά από χθεσινή συνομιλία των ιθυνόντων του Δήμου Σκιάθου με την αρμόδια υπηρεσία της ΥΠΑ κλιμάκιο τεχνικών αναμένεται να μεταβεί επιτόπου αύριο για να επισκευάσει τη βλάβη. Συγκεκριμένα, ο Αντιδήμαρχος Σκιάθου κ. Δημήτρης Διολέττας είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τους υπευθύνους της πολιτικής αεροπορίας και προσφέρθηκε να τους διαθέσει το ταχύπλοο σκάφος του, προκειμένου να μεταβούν στο συγκεκριμένο σημείο και να αποκαταστήσουν τη βλάβη που έθεσε εκτός λειτουργίας το ραδιοβοήθημα στον κάβο Γουρούνι.
Όπως αναφέρει στο σημείο αυτό ο κ. Διολέττας «επικοινώνησα χθες με τον υπεύθυνο τμήματος και του ανέφερα ότι δεν πρέπει να χάνουμε χρόνο, διότι προχθές ένα τσάρτερ που προέρχονταν από το εξωτερικό και είχε προορισμό την Σκιάθο, προσγειώθηκε στην Καβάλα, καθώς δεν λειτουργεί ο ραδιοφάρος. Κατά συνέπεια, συνεχίζει ο Αντιδήμαρχος Σκιάθου, ανέφερα στους αρμόδιους ότι μπορούν να μεταβούν με αεροσκάφος, λόγω της ιδιότητάς τους, στη Σκιάθο και παράλληλα προσφέρθηκα να τους μεταφέρω με το θαλάσσιο ταξί μου δωρεάν στη Σκόπελο, προκειμένου να επιδιορθώσουν την βλάβη και να στη συνέχεια να τους μεταφέρω και πάλι στην Σκιάθο, έτσι ώστε να λειτουργήσει το νησί». Σύμφωνα παράλληλα με την επισήμανση του κ. Διολέττα, «υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και ακυρώνονται πτήσεις όταν λόγω καιρού δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί προσγείωση με οπτική επαφή».
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Σκιάθου κ. Δημήτρης Πρεβεζάνος, ο οποίος έθεσε το συγκεκριμένο θέμα στην διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης, υπογράμμισε ότι «είναι απαίτηση του κόσμου να λειτουργήσει σωστά ο ραδιοφάρος για να μπορούν να προσγειώνονται τα αεροπλάνα, με οδηγό τα βοηθητικά όργανά τους και όχι με πτήσεις όψεως. Στις χαμηλές νεφώσεις, όταν δεν υπάρχει ορατότητα, γίνεται χρήση των βοηθητικών οργάνων των αεροσκαφών, αλλά στην προκειμένη περίπτωση δημιουργείται πρόβλημα, διότι δεν λειτουργεί ο ραδιοφάρος. Τώρα θα αρχίσει να γίνεται πιο έντονο το πρόβλημα, προσέθεσε ο κ. Πρεβεζάνος, διότι έχουμε καθημερινές αφίξεις αεροσκαφών».

Συνεδρίασε
το Δημοτικό
Συμβούλιο

Στο μεταξύ συνεδρίασε προχθές το Δημοτικό Συμβούλιο Σκιάθου και αποφασίστηκε η παραχώρηση της απλής χρήσης κοινοχρήστων χώρων αιγιαλού και παραλίας με αντάλλαγμα σε όμορες επιχειρήσεις για το έτος 2011, σύμφωνα με τα ισχύοντα δεδομένα. Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Σκιάθου κ. Πλωμαρίτης «στην προχθεσινή συνεδρίαση εγκρίθηκαν οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν από τους ενδιαφερόμενους, ενώ το αντίτιμο που καταβάλλεται στον Δήμο, ορίζεται πάντα με βάση τα τετραγωνικά μέτρα του χώρου».
Παράλληλα εγκρίθηκε η μελέτη παροχής υπηρεσιών για τη «ναυαγοσωστική κάλυψη πολυσύχναστων παραλιών του Δήμου Σκιάθου» της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Σκιάθου και καθορίστηκε ο τρόπος εκτέλεσης.
Συγκεκριμένα, οι ναυαγοσώστες θα αναλάβουν δράση από την 1η Ιουνίου στις πολυσύχναστες παραλίες του νησιού. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις παραλίες
Μεγάλη Αμμος, Αχλαδιές, Βρωμόλιμνος, Αγία Παρασκευή, Τρούλος, Κουκουναριές και Μπανάνα.
Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης της προχθεσινής συνεδρίασης συγκαταλέγονταν επίσης η αποδοχή δωρεάς παραχώρησης κατά χρήση απορριμματοφόρου οχήματος από τον Σύνδεσμο διαχείρισης στερεών αποβλήτων (ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α.) Ν. Μαγνησίας, το οποίο θα ενισχύσει τον στόλο των οχημάτων της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Σκιάθου και, τέλος, εγκρίθηκε η συγκρότηση τιμητικής οργανωτικής επιτροπής διενέργειας εκδηλώσεων στο πλαίσιο του έτους Παπαδιαμάντη 2011. Όπως αναφέρει στο σημείο αυτό ο Δήμαρχος Σκιάθου κ. Πλωμαρίτης «σεμνά και ταπεινά θα τιμήσουμε τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, ο οποίος ήταν πάντα σεμνός και πένης, σε όλη τη διάρκεια της ζωής του».
ΓΛ. ΥΔΡ.
taxydromos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger