Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

«Άνοιγμα» της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην τουριστική αγορά των ΗΠΑ

Πρόσκληση στον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα κ. Ντάνιελ Μπένετ Σμιθ να επισκεφθούν μαζί τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα της Θεσσαλίας ώστε να προβληθούν ως ενδιαφέροντες και ασφαλείς τουριστικοί προορισμοί στα εκατομμύρια πολιτών των ΗΠΑ απηύθυνε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός κατά τη συνάντηση που είχε με τον κ. Σμιθ στην έδρα της Περιφέρειας.
Παρουσία της Γενικής Προξένου των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη κας Κάθριν Κέι και των Αντιπεριφερειαρχών Λάρισας κας Ρένας Καραλαριώτου και Καρδίτσας κ. Βασίλη Τσιάκου, ο κ. Κ. Αγοραστός είπε στον Πρέσβη των ΗΠΑ ότι «η Θεσσαλία είναι μια μικρογραφία της Ελλάδας. Έχει όλα εκείνα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τις περιοχές όπως Όλυμπος, νησιά, Πήλιο, Μετέωρα, Λίμνη Πλαστήρα, τα οποία μπορούν να την αναδείξουν ως σημείο αναφοράς στο παγκόσμιο γίγνεσθαι».
Ο κ. Κ. Αγοραστός προσέφερε στον κ. Ντάνιελ Μπένετ Σμιθ βιβλία και λευκώματα για την Θεσσαλία και του επισήμανε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την αγορά των ΗΠΑ καθώς καλύπτει τους τομείς τουρισμού που ενδιαφέρουν κυρίως τους Αμερικανούς όπως είναι περιπατητικός, ορειβατικός, κρουαζιέρας, αθλητικός, υγείας.
Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας με αφετηρία το λιμάνι του Βόλου μετά και τα έργα αναβάθμισης που προγραμματίζονται, ενώ προσκάλεσε τον Αμερικανό Πρέσβη να επισκεφτούν μαζί τα κυριότερα τουριστικά αξιοθέατα για να αποκτήσει και ο ίδιος αντίληψη για τις δυνατότητες που υπάρχουν.
Ταυτόχρονα, ο κ. Κ. Αγοραστός ενημέρωσε τον κ. Σμιθ ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας χαρακτηρίζει το 2012 ως «Έτος Επιστροφής στην Πατρίδα» για τους Απόδημους Θεσσαλούς και ζήτησε τη συνδρομή των αρχών των ΗΠΑ ώστε να επισκεφτεί την Ελλάδα όσο το δυνατόν περισσότεροι Θεσσαλοί ομογενείς από τις ΗΠΑ.
Στη συνάντηση ο κ. Κ. Αγοραστός ενημέρωσε τον κ. Ντάνιελ Μπένετ Σμιθ για τις παραγωγικές δυνατότητες της Θεσσαλίας και έδωσε έμφαση στα εξαιρετικής ποιότητας γεωργοκτηνοτροφικά προϊόντα ζητώντας τη συνδρομή της Πρεσβείας των ΗΠΑ ώστε να προωθηθούν στην αμερικανική αγορά.
Συζήτηση έγινε επίσης για θέματα προώθησης της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων όπως και θέματα εμπορίου, ενώ ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας επέμεινε στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων συνεργασίας σε θέματα έρευνας και εκπαίδευσης του πανεπιστημίου και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλία με αντίστοιχα των ΗΠΑ.
Στη συνάντηση με τον πρέσβη των Η.Π.Α. κ Ντάνιελ Μπένετ Σμιθ συζητήθηκαν και θέματα της πολιτικής επικαιρότητας με κυριότερο την οικονομία. Ο κ. Κώστας Αγοραστός εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο δυναμισμό του Ελληνικού λαού και τόνισε:
«Παρ’ όλη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, η Ελλάδα έχει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης. Η χώρα μας μπορεί να βρίσκεται υπό την σκέπη του Δ.Ν.Τ., αυτό όμως δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία για να μην γίνουν βήματα εμπρός και να μην υπάρξει στόχευση για ένα καλύτερο αύριο. Η λύση στην κρίση είναι ελληνική. Η Ελλάδα χρειάζεται τη στήριξη των Η.Π.Α, μέσα από συνεργασίες οι οποίες μπορούν να αποβούν ωφέλιμες για τους λαούς και των δυο χωρών. Ο διάχυτος αρνητισμός που υπάρχει στην κοινωνία, ο φόβος, η αβεβαιότητα, είναι ανάγκη να αναστραφούν και να δημιουργηθεί ένα αίσθημα ελπίδας που θα εμπνεύσει και πάλι τους πολίτες».
Ταυτόχρονα, ο κ. Κώστας Αγοραστός εξέφρασε την άποψη ότι «το ΔΝΤ έχει την ευκαιρία στην περίπτωση της Ελλάδας να δείξει ένα άλλο πρόσωπο. Να έχει προστιθέμενη αξία για τη χώρα μας και όχι να δημιουργεί αρνητική εικόνα όπως συνέβη μέχρι τώρα. Οι καιροί έχουν αλλάξει. Βαρύτητα πρέπει να δίνεται σε πολιτικές με επίκεντρο τον Άνθρωπο κι όχι τους αριθμούς. Πρέπει να καλλιεργήσουμε την ελπίδα και να στηρίξουμε την ανάπτυξη και όχι όλες οι πολιτικές να συντείνουν στην αβεβαιότητα, την ανασφάλεια και την ύφεση», σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger