Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Χαλασμένος ο ραδιοφάρος στη Σκόπελο

Χαλασμένος ο ραδιοφάρος στη Σκόπελο
Εκτός λειτουργίας ο ραδιοφάρος στη Σκόπελο. Μετ’ εμποδίων η προσγείωση των αεροπλάνων στο αεροδρόμιο της Σκιάθου. Σοκ προκάλεσε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Σκιάθου η αποκάλυψη - καταγγελία του πρώην Δημάρχου Δημ. Πρεβεζάνου.

Την ώρα που το νησί της Σκιάθου έχει επενδύσει στην αύξηση του τουρισμού, έχοντας αυξήσει κατακόρυφα τις αφίξεις επισκεπτών τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό, η όλη προσπάθεια κινδυνεύει να «τσακιστεί» στα βράχια της αδιαφορίας των αρμοδίων. Εδώ και δύο μήνες δεν λειτουργεί ο ραδιοφάρος στη Σκόπελο, ο οποίος είναι αναγκαίος για τη σωστή διαχείριση των δρομολογίων, με αποτέλεσμα αεροπλάνα να μην μπορούν να προσεγγίσουν το νησί!
Από τα σύννεφα έπεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων στη Σκιάθο με την αποκάλυψη που έκανε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Δημήτρης Πρεβεζάνος κατά τη διάρκεια του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου.
«Εδώ και δύο μήνες είναι χαλασμένος ο ραδιοφάρος που βρίσκεται στον Κάβο Γουρούνι Σκοπέλου και εξασφαλίζει τη σωστή και ασφαλή προσέγγιση των αεροπλάνων στο αεροδρόμιο της Σκιάθου», είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος και το Σώμα πάγωσε.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν πίστευαν αυτό που άκουγαν και ζήτησαν από τον κ. Πρεβεζάνο όλες τις πληροφορίες που διαθέτει για το θέμα.
Όπως εξήγησε ο ίδιος στην περιοχή λειτουργούν δύο ραδιοφάροι. Ένας στο πολιτικό αεροδρόμιο της Σκιάθου, ο οποίος λειτουργεί κανονικά, και ένας στον Κάβο Γουρούνι στη Σκόπελο. Την ευθύνη του πρώτου την έχει η πολιτική αεροπορία, ενώ για το δεύτερο υπεύθυνο είναι το ΓΕΑ, σύμφωνα με τα όσα επεσήμανε ο πρώην Δήμαρχος Σκιάθου.
«Στη Σκιάθο έρχονται καθημερινά αεροπλάνα της Ολυμπιακής και airbus με τουρίστες. Όταν ήδη έχουν προγραμματιστεί γι’ αυτό το καλοκαίρι να προσεγγίσουν τη Σκιάθο 60 αεροσκάφη την εβδομάδα, είναι δυνατόν να μην λειτουργεί ένα όργανο το οποίο ελέγχει τους αεροδιαδρόμους και εξασφαλίζει την ασφάλεια των πτήσεων;», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας.
Το Σώμα μετά την αναλυτική ενημέρωση του επικεφαλής της αντιπολίτευσης, συναισθανόμενο τη σοβαρότητα της καταγγελίας, αποφάσισε από σήμερα κιόλας να αντιμετωπιστεί το ζήτημα. Το Δημοτικό Συμβούλιο αναμένεται να ζητήσει εξηγήσεις από τους ιθύνοντες, ενώ στην πλειοψηφία τους οι δημοτικοί σύμβουλοι τόνιζαν χθες αργά το βράδυ στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ πως είναι απαράδεκτο να συμβαίνουν τέτοια περιστατικά την ώρα που ξεκινά η τουριστική περίοδος και τη στιγμή που η χώρα μας και ιδίως η Σκιάθος έχει επενδύσει στον τουρισμό για την ανάπτυξη.
taxydromos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger