Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Οδηγίες για να περάσουμε καλά στο πλοίο


Ποια είναι τα απαραίτητα για να περάσει όσο το δυνατόν πιο καλά το ταξίδι μας στο πλοίο, μέχρι να φτάσουμε στον πολυπόθητο προορισμό μας, το νησάκι που θα κάνουμε τις διακοπούλες μας;

Λοιπόν, το'χω σκεφτεί και το'χω δοκιμάσει: Τα βραδινά δρομολόγια είναι τα καλύτερα. Γιατί ακούς τη μουσικούλα σου, πίνεις τις μπυρίτσες σου, χαζεύεις το νταβαντούρι μες το πλοίο και μόλις ζαλιστείς λίγο την πέφτεις για ύπνο. Μέχρι να ξυπνήσεις, έχεις φτάσει!

Τώρα, πως θα γίνουν όλα αυτά ευκολότερα. Αρκεί να ακολουθήσουμε τις παρακάτω οδηγίες:

1. Παίρνουμε μία σακουλίτσα με καμιά μπύρα και κανά νερό από έξω για να γλυτώσουμε κανά φράγκο από το πλοιο (όχι πολλές γιατί θα ζεσταθούνε και δεν θα πίνονται). Δεν ξεχνάμε να πάρουμε και τίποτα φαγώσιμο (πατατάκια, κρακεράκια κλπ). Υπάρχουν και κάποιοι που παίρνουν goody's ή τυρόπιτες, αλλά νομίζω πως δεν πολυτρόγωνται κρύα... Αν σε κόψει βέβαια, τα πάντα τρώγονται! Εγώ πάντως έχω καταλήξει πως το καλύτερο είναι να πάρεις ένα κουτί πίτσα γίγας. Είναι το πιο οικονομικό και νόστιμο!

2. Μόλις φας, πιεις και ντερλικώσεις και αφού χαζέψεις με τους γύρω σου είναι καιρός να αρχίσεις να ψάχνεις για το πως θα κοιμηθείς. Οι περισσότεροι κοιτάνε να καβατζόσουν καναπέ. Καλή λύση, αναπαυτική, αλλά κινδυνεύουν να φάνε τσαντιά από γιαγιά που θέλει να κάτσει και να απλώσει τα πόδια της αυτή φυσικά, δίπλα ακριβώς από τη μούρη σου. Η επόμενη λύση είναι τα καθίσματα πούλμαν. Προσωπικά θεωρώ απαράδεκτο να κοιμηθώ σε όρθια στάση, κολλημένος στην καρέκλα. Απορρίπτεται και αυτό. Άρα, η μόνη λύση που απομένει και είναι και η πιο αναπαυτική είναι το πάτωμα!

Πως καταφέρνουμε να κοιμηθούμε στο πάτωμα και να αισθανόμαστε ότι είμαστε στο κρεβατάκι μας:

3. Καταρχήν ψάχνουμε να βρούμε το πιο καλό σημείο για ύπνο. Εκεί που δεν θα περνάει πολύς κόσμος αλλά και δεν θα έχει πολύ φως. Να μην το χτυπάει κατευθείαν το air condition, γιατί θα αρπάξουμε καμία πούντα και δεν το θέλουμε καλοκαιριάτικα, αλλά και να μην το χτυπάει ο αέρας και τα κύματα, και γίνουμε χειρότεροι και από παστός μπακαλιάρος. Φυσικά, δεν πάμε κοντά σε τουαλέτες! Καλά σημεία θεωρούνται οι διάδρομοι έξω από τις καμπίνες, έξω από το σαλόνι της διακεκριμένης θέσης και κοντά στις σκάλες ή κάτω από αυτές. Η καλύτερη ώρα για να αναζητήσεις θέση είναι κατά τη 1 το βράδυ στα βραδινά δρομολόγια (εάν φυσικά δεν έχεις μπει 2 ώρες πριν την αναχώρηση του πλοίου για να πάρεις την καλή θέση). Εκείνη την ώρα όλοι έχουν γλαρώσει και δεν υπάρχει η αναμπουμπούλα που υπάρχει στην αρχή και έτσι μπορείς να βρεις που θα αράξεις. Επίσης, οι καμαρότοι έχουν πάει για ύπνο και δεν σε πρήζουν πήγαινε από δω, πήγαινε από κει, μην ακουμπάς εδώ, εξαφανίσου κλπ.

4. Στρώσιμο κρεβατιού! Έχουμε φροντίσει να πάρουμε μαζί μας το sleeping bag και μία καλοκαιρινή κουβερτούλα. Για να είσαι πιο άνετος, βγάζεις τα παπούτσια σου, ανοίγεις το sleeping bag και ρίχνεις την κουβερτούλα από πάνω σου. Το φουτεράκι σου το χρησιμοποιείς για μαξιλάρι. Σε αυτή τη στάση μπορείς να κοιμηθείς σαν πουλάκι, πρόσεξε μόνο μη χάσεις το νησί σου!

Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger