Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Το καλοκαίρι η νεολαία της Λάρισας προτιμά κοντινές και φθηνές αποδράσεις όπως τις Σποράδες, κυρίως Σκιάθο αλλά και Σκόπελο.

Τριανταφύλλου Χρήστος
Της Άριας Αργατζοπούλου
Λιγότεροι θα είναι οι συμπολίτες μας που θα κάνουν φέτος το καλοκαίρι διακοπές, σύμφωνα με τις προβλέψεις των τουριστικών γραφείων. Οι εκδρομές των Λαρισαίων έχουν μειωθεί μέχρι 30% και τα ταξιδιωτικά γραφεία δουλεύουν περισσότερο με τις σχολικές εκδρομές.
Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος θα δώσει το πρώτο στίγμα για το πως θα εξελιχθεί η καλοκαιρινή περίοδος ενώ αναμένεται  αύξηση του θρησκευτικού τουρισμού εκείνο το τριήμερο, με πρώτο προορισμό την Τήνο. Σημαντικός παράγοντας για τις φετινές αποδράσεις είναι και τα πακέτα διακοπών που οργανώνονται κάθε χρόνο και προσφέρουν οικονομικότερες λύσεις. Στις πρώτες επιλογές των νέων για αυτό το καλοκαίρι είναι οι κοντινές μας Σποράδες (Σκιάθος, Σκόπελος) αλλά και οι διαχρονικές Κυκλάδες με την Μύκονο, την Πάρο και την Σαντορίνη. Το larissanet.gr επισκέφτηκε το ταξιδιωτικό γραφείο TITANAS TRAVEL και μίλησε με τον προϊστάμενο του ταξιδιωτικού γραφείου κ. Χρήστο Τριανταφύλλου.
«Οι εκδρομές έχουν πέσει πολύ, γύρω στο 30%. Κυρίως δουλεύουμε με τις σχολικές εκδρομές και λιγότερο με τις εκδρομές του γραφείου. Μια αξιόλογη κίνηση αναμένουμε το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος με ιδιαίτερη έμφαση στον θρησκευτικό τουρισμό. Οργανώνουμε αυτή την περίοδο, όπως κάθε χρόνο, εκδρομές στην Τήνο, οι οποίες πηγαίνουν αρκετά καλά. Το τριήμερο αυτό θα δώσει μια πρώτη εικόνα για το πως θα εξελιχθεί η κίνηση το καλοκαίρι αλλά όλα θα φανούν μετά το κλείσιμο των σχολείων. Υπάρχει μια μικρή κάμψη και αναμένουμε μειωμένη κίνηση αυτό το καλοκαίρι. Βέβαια  δεν έχουμε βγάλει ακόμα και τα πακέτα προσφορών, εκεί θα φανούν πολλά» δήλωσε ο κ. Τριανταφύλλου.
Όσο για τους προορισμούς που θα επιλέξουν φέτος το καλοκαίρι η νέοι της περιοχής μας ο κ. Τριανταφύλλου δήλωσε: «Το καλοκαίρι η νεολαία της Λάρισας προτιμά κοντινές και φθηνές αποδράσεις όπως τις Σποράδες, κυρίως Σκιάθο αλλά και Σκόπελο. Υπάρχουν φυσικά και η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Πάρος και η Σύρος που είναι πάντα προορισμοί με ζήτηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger