Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Το πιλάφι του ψαρά απο την ΣΚΟΠΕΛΟ

Το πιλάφι του ψαρά: "Το πιλάφι του ψαρά

Ενα κλασικό πιάτο γεύσης και αρωμάτων.

Συστατικά συνταγής
• 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
• 8 φετούλες τσορίθο (ισπανικό πικάντικο λουκάνικο)
• 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά, (όχι καυτερή) ψιλοκομμένη
• ½ κουταλάκι πάπρικα
• 1 ½ φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα
• 3 φλιτζάνια ζωμό από κοτόπουλο
• 1 φακελάκι τριμμένο κρόκο Κοζάνης
• 1 φλιτζάνι αρακά
• ½ κιλό γαρίδες, καθαρισμένες αλλά με το κεφάλι τους
• ½ κιλό όστρακα ( μύδια, κυδώνια ή γυαλιστερές
• ½ φλιτζάνι μαϊντανό

Οδηγίες συνταγής
Ζεσταίνουμε σ' ένα τηγάνι μια κουταλιά από το λάδι, μέχρι να καπνίσει. Τηγανίζουμε το τσορίθο κουνώντας το με μια ξύλινη κουτάλα για 3 λεπτά. Το μεταφέρουμε σ' ένα πιάτο.
Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι μαζί με το σκόρδο, την κόκκινη πιπεριά, μαζί με την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι και τα μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
Ρίχνουμε στο τηγάνι το ρύζι, το ζωμό και τον κρόκο Κοζάνης. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 8 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα όστρακα και τις γαρίδες και τα μαγειρεύουμε για 7 λεπτά. Πετάμε όσα όστρακα δεν ανοίξουν. Το βγάζουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τον αρακά και το λουκάνικο. Σκεπάζουμε το τηγάνι με μια πετσέτα και αφήνουμε να περάσουν 5 λεπτά για να εξατμιστούν τα υγρά και να δέσουν τ' αρώματα, πριν το σερβίρουμε.
Διάρκεια: 1 ώρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger