Το πιλάφι του ψαρά: "Το πιλάφι του ψαρά
Ενα κλασικό πιάτο γεύσης και αρωμάτων.
Συστατικά συνταγής
• 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
• 8 φετούλες τσορίθο (ισπανικό πικάντικο λουκάνικο)
• 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά, (όχι καυτερή) ψιλοκομμένη
• ½ κουταλάκι πάπρικα
• 1 ½ φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα
• 3 φλιτζάνια ζωμό από κοτόπουλο
• 1 φακελάκι τριμμένο κρόκο Κοζάνης
• 1 φλιτζάνι αρακά
• ½ κιλό γαρίδες, καθαρισμένες αλλά με το κεφάλι τους
• ½ κιλό όστρακα ( μύδια, κυδώνια ή γυαλιστερές
• ½ φλιτζάνι μαϊντανό
Οδηγίες συνταγής
Ζεσταίνουμε σ' ένα τηγάνι μια κουταλιά από το λάδι, μέχρι να καπνίσει. Τηγανίζουμε το τσορίθο κουνώντας το με μια ξύλινη κουτάλα για 3 λεπτά. Το μεταφέρουμε σ' ένα πιάτο.
Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι μαζί με το σκόρδο, την κόκκινη πιπεριά, μαζί με την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι και τα μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
Ρίχνουμε στο τηγάνι το ρύζι, το ζωμό και τον κρόκο Κοζάνης. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 8 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα όστρακα και τις γαρίδες και τα μαγειρεύουμε για 7 λεπτά. Πετάμε όσα όστρακα δεν ανοίξουν. Το βγάζουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τον αρακά και το λουκάνικο. Σκεπάζουμε το τηγάνι με μια πετσέτα και αφήνουμε να περάσουν 5 λεπτά για να εξατμιστούν τα υγρά και να δέσουν τ' αρώματα, πριν το σερβίρουμε.
Διάρκεια: 1 ώρα
ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΝΙΟΥΣ To skopelos-news είναι το Νο1 ειδησεογραφικό Site των Βορείων Σποραδων, καθώς επίσης και το πιο αποτελεσματικό εργαλείο προβολής και επικοινωνίας της επιχείρησης σας σε τοπικό, εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο. Με μόλις 10 χρόνια λειτουργίας, το skopelos-news έχει καταφέρει την Πανελλήνια αναγνώριση του, μέσα από μεγάλα ρεπορτάζ και επιτυχίες. Μάλιστα αποτελεί την πηγή ενημέρωσης όλων των μεγάλων Μ.Μ.Ε της χώρας στις Βόρειες Σποράδες
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου