Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Δεν θα απαγορεύεται η λειτουργία υδατοδρομίων στην Αλόννησο και στην Σκόπελο


Δεν θα απαγορεύεται η λειτουργία υδατοδρομίων (αεροδρόμια επί υδάτινων περιοχών) σε περιοχές NATURA, αλλά η αδειοδότησή τους θα υπόκειται στις προϋποθέσεις έγκρισης περιβαλλοντικών όρων του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου, δηλώνει, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο υφυπουργός Υποδομών Σπύρος Βούγιας, προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Παύλου Μαρκάκη.

Με την ερώτησή του ο κ. Μαρκάκης, είχε ζητήσει από το υπουργείο να τον ενημερώσει, αν στο σχέδιο νόμου που επεξεργάζεται εξαιρεί από την προσθαλάσσωση υδροπλάνων περιοχές NATURA, όπως η Αλόννησος και η Σκόπελος, ενδεχόμενο που θα αποτελούσε καταδίκη τους. Ο βουλευτής έχει επισημάνει ότι η δημιουργία υδατοδρομίων θα δώσει λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα που ταλαιπώρησε οικονομικά επενδυτές.

Όπως αναφέρει ο κ. Βούγιας, το σχέδιο νόμου για τη λειτουργία των υδατοδρομίων, που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη των αεροπορικών μεταφορών με υδροπλάνα και στην ένταξή τους στο μεταφορικό δίκτυο της χώρας, βρίσκεται σε τελικό στάδιο επεξεργασίας.

Ο υφυπουργός υπενθυμίζει ότι με το ν. 3913/2011, συστάθηκε Τμήμα Πολιτικού Σχεδιασμού, Ανάπτυξης και Αξιοποίησης Αεροδρομίων σε Υδάτινη Επιφάνεια, με αρμοδιότητες, μεταξύ των άλλων και τη χάραξη της στρατηγικής ανάπτυξης, λειτουργίας και αξιοποίησης αεροδρομίων σε υδάτινη επιφάνεια και τη χορήγηση αδειών ίδρυσης και λειτουργίας υδατοδρομίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger