Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Συνάντηση του Κ. Καρτάλη με την Υπουργό Τ. Μπιρμπίλη





Συνάντηση του Προέδρου της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κ. Καρτάλη με την Υπουργό ΠΕΚΑ Τ. Μπιρμπίλη έχει προγραμματισθεί για τη Δευτέρα 23 Μαΐου για θέματα περιβάλλοντος, χωροταξίας και ενέργειας που αφορούν στο νομό Μαγνησίας.

Μεταξύ των θεμάτων που θα τεθούν από τον Κ. Καρτάλη θα αφορά στην υπουργική απόφαση που καθορίζει τα κριτήρια για τον καθορισμό γης ως υψηλής παραγωγικότητας καθώς και αυτό της αυστηροποίησης των περιβαλλοντικών όρων για το λιμάνι του Βόλου.

Παράλληλα την Τρίτη 24 Μαίου θα παρουσιασθεί στο ΥΠΕΚΑ – από τον Αναπληρωτή Υπουργό Χωροταξίας – το τελικό σχέδιο του Ρυθμιστικού Σχεδίου του Βόλου. Τέλος ο Κ. Καρτάλης είχε συνεργασία με την Ειδική Γραμματέα Επιθεωρητών Περιβάλλοντος Μ. Καραβασίλη για το θέμα της προστασίας της λίμνης Κάρλας.

Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση στη Βουλή στο πλαίσιο της λειτουργίας της Επιτροπής Περιβάλλοντος για την οριστικοποίηση του πλαισίου των μέτρων που θα προταθούν προς τα συναρμόδια Υπουργεία και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Τέλος στις 24 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η τριμερής συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας για το θέμα της ΒΕ.Μ.ΤΕ. Για το ίδιο θέμα, ο Κ. Καρτάλης έχει απευθύνει ερώτημα προς το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ώστε να αποσαφηνισθεί αν η Πολιτεία έχει ενισχύσει στο παρελθόν την επιχείρηση μέσα από τον αναπτυξιακό νόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger