Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Ο Τζιτζιφιόγκος της Βουλής

Δ. Κ.
Την τιμητική του είχε σήμερα ο Τζιτζιφιόγκος στην ώρα του Πρωθυπουργού. Και μπορεί ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου να χαμογελούσε αμήχανα, όμως το προσωνύμιο τού ανήκει από χθες, ύστερα μάλιστα από τη δήλωση που έκανε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Δημήτρης Ρέππας, ο οποίος τα ’ριξε στο συνάδελφό του, αφού τον θεώρησε υπεύθυνο για διαρροές από το Υπουργείο Οικονομικών που ήθελαν την Τρόικα να βρήκε και στο Υπουργείο Περιβάλλοντος πολλές «ατασθαλίες».

«Κάποιος Τζιτζιφιόγκος από το Οικονομικών θα τα λέει αυτά» είπε ο Δημήτρης Ρέππας, δήλωση που έπιασε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, με αποτέλεσμα να αναφερθεί το πρωί στις φάλτσες νότες της κυβερνητικής μπάντας.

«Κορυφαίοι σας υπουργοί διαφωνούν μαζί σας και ανοιχτά με την παραχώρηση επιπλέον ποσοστού της ΔΕΗ. Η κυρία Μπιρμπίλη το ίδιο. Ο βουλευτής σας Αθανασιάδης δήλωσε ότι θα καταψηφίσει και άλλα στελέχη που παραδοσιακά ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ. Ο παρακείμενος υπουργός σας είναι προϊστάμενος του υπουργείου Οικονομικών. Είναι Τζιτζιφιόγκος; Έτσι τον είπε ο κύριος Ρέππας. Ωραίος Τζιτζιφιόγκος! Αυτή δεν είναι κυβέρνηση, είστε σε πλήρη αποσύνθεση» είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

Ο Πρωθυπουργός παίρνοντας το λόγο διευκρίνισε πως στο υπουργικό συμβούλιο υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις και μέσα απ’ αυτόν τον πολιτικό πολιτισμό βγαίνουν και κρίσιμα συμπεράσματα.

«Τουλάχιστον εμείς συνεδριάζουμε, σε αντίθεση με τους προηγούμενους» σχολίασε ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος είπε ακόμη ότι ουσιαστικές διαφωνίες από τους υπουργούς στο θέμα της ΔΕΗ δεν υπάρχουν.

Όσο για τον Τζιτζιφιόγκο; Ο Πρωθυπουργός απέφυγε ευγενικά να απαντήσει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger