Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Διάβημα στην Άγκυρα για τουρκική άσκηση

Σε διάβημα προς την Άγκυρα θα προχωρήσει το υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με την έκδοση παράτυπης αγγελίας NAVTEX από την τουρκική πλευρά, που αφορά στη διεξαγωγή άσκησης έρευνας και διάσωσης στις 4 και 5 Μαίουσε διεθνή ύδατα, με την ονομασία «Αστέρι της Ανατολής».
Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας τονίζει σε ανακοίνωσή του ότι η Τουρκία ζήτησε από τις αρμόδιες ελληνικές Αρχές την έγκριση περιοχής εντός του FIR Αθηνών, σε διεθνή ύδατα για τη διεξαγωγή άσκησης έρευνας και διάσωσης.
Ακολούθως, σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, "η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας με την σύμφωνη γνώμη των αρμοδίων αρχών εξέδωσε ΝΟΤΑΜ-έγκριση με τις ακόλουθες επισημάνσεις:

  • Απαίτηση υποβολής σχεδίων πτήσης από όλα τα ιπτάμενα μέσα που συμμετέχουν στην άσκηση.
  • Υποχρέωση πτήσης όλων των ιπτάμενων μέσων πέραν των 10 ΝΜ του Εθνικού Εναέριου Χώρου.
  • Υπεύθυνο κέντρο εντός του Αθήνα FIR είναι το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Πειραιά".
Όπως τονίζει το ΓΕΕΘΑ την ημέρα διεξαγωγής της άσκησης όλα τα με παραβατική συμπεριφορά ίχνη αεροσκάφη που εισήλθαν εντός του FIR Αθηνών, συμπεριλαμβανομένου του συνόλου αυτών που μετείχαν στην άσκηση, αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίστηκαν κατά πάγια πρακτική. Ωστόσο, στη συνέχεια, η τουρκική πλευρά εξέδωσε παράτυπη αγγελία NAVTEX περί διεξαγωγής της άσκησης σε δήθεν τουρκική περιοχή έρευνας και διάσωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger