Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Η Λάρισα τιμά τον πολιούχο της Άγιο Αχίλλιο


Κορυφώνονται σήμερα Κυριακή οι λαμπρές θρησκευτικές εκδηλώσεις στη μνήμη του πολιούχου Λάρισας Αγίου Αχιλλίου, παρουσία έντεκα ιεραρχών και με προβλεπόμενη τη γνωστή λαρισινή ζέστη, που ενσκήπτει παραδοσιακά, την ημέρα της γιορτής. Χθες το βράδυ στον πανηγυρίζοντα μητροπολιτικό ναό Αγίου Αχιλλίου τελέστηκε πανηγυρικός πολυαρχιερατικός εσπερινός, όπου κήρυξε το θείο λόγο ο μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης. Το βράδυ τελέστηκε κατανυκτική αγρυπνία προς τιμήν του πολιούχου.
Σήμερα Κυριακή το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Στις 7 π.μ. πανηγυρικό πολυαρχιερατικό συλλείτουργο και εν συνεχεία στις 10.40 π. μ. λιτάνευση της ιεράς εικόνας και των χαριτόβρυτων λειψάνων του Αγίου Αχιλλίου στην κεντρική πλατεία κι ακολουθεί δέηση και αρτοκλασία της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών ν. Λάρισας και του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας και δεξίωση των δύο φορέων στο Επιμελητήριο Λάρισας. Το απόγευμα στις 8 μεθέορτο αρχιερατικό εσπερινό, τα κτητορικά, το ύψωμα του αγίου και εν συνεχεία την ιερά παράκληση του θαυματουργού Αγίου Αχιλλίου, του Μυροβλύτη.
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ
Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν-πλην του επιχώριου μητροπολίτη κ. Ιγνατίου- οι μητροπολίτες: Άρτης κ. Ιγνάτιος, Αυλώνος κ. Χριστόδουλος, Ζιχνών κ. Ιερόθεος, Κορίνθου κ. Διονύσιος, Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, Ιλίου κ. Αθηναγόρας, Κηφισίας κ. Κύριλλος, Λαγκαδά κ. Ιωάννης και οι επίσκοποι του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, Θεουπόλεως κ. Παντελεήμων και Θερμών κ. Δημήτριος.
ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
Με απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας απαγορεύεται η διέλευση και στάθμευση κάθε είδους οχήματος, από τις 6 το πρωί της Κυριακής και μέχρι πέρατος των εκδηλώσεων, στις οδούς: Πολυκάρπου, Μανωλάκη (από γέφυρα Αλκαζάρ μέχρι Κεντρική πλατεία), Βενιζέλου (από τη διασταύρωσή της με την οδό Φιλελλήνων μέχρι γέφυρα Αλκαζάρ), Αλ. Παπαναστασίου (από τη διασταύρωσή της με την οδό I, Δραγούμη μέχρι τη διασταύρωση της με την οδό Κύπρου), Κύπρου (από τη διασταύρωσή της με την οδό Σκαρλάτου Σούτσου μέχρι τη διασταύρωση της με την οδό Μεγ. Αλεξάνδρου), Μεγ. Αλεξάνδρου (από τη διασταύρωσή της με την οδό Κύπρου μέχρι τη διασταύρωσή της με την οδό Κούμα). Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από παρακαμπτηρίους οδούς και σύμφωνα με τις υποδείξεις των τροχονόμων που θα ρυθμίζουν την κυκλοφορία.
ELEYTHERIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger