Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

«Μας χωρίζει χάος» από την κυβέρνηση

Η δική μας «κόκκινη γραμμή» είναι η σωτηρία της Ελλάδας των εργαζομένων, δήλωσε σήμερα η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σε συνέντευξη τύπου αντιπαραθέτοντας τη θέση του κόμματός της με την «κόκκινη γραμμή» που έχει χαράξει ο πρωθυπουργός με την οποία «μας χωρίζει χάος», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Η κ. Παπαρήγα είπε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη πολιτική και ιδεολογική τρομοκρατία κατά του λαού, στον οποίο τίθεται το δίλημμα «ή θα τα δώσετε όλα ή θα γίνει στάση πληρωμών» και πρόσθεσε ότι αυτό είναι ψεύδος γιατί τα χρήματα των εργαζομένων διατίθενται για την εξασφάλιση των πιστωτών και όχι για τους εργαζόμενους.

Η Γραμματέας του ΚΚΕ έκανε λόγο για ένα νέο μεσαίωνα που δρομολογείται καθώς στη νέα φάση οι όποιες επενδύσεις που θα γίνουν θα επιβάλλουν εργασιακό μεσαίωνα με πολύ χαμηλές αμοιβές και στρατιές ανέργων να ψάχνουν για μια θέση εργασίας. Ήδη καταβάλλεται προσπάθεια να δημιουργηθούν προϋποθέσεις με κεφάλαια με λιγότερο εργατικό δυναμικό, με στρατιές ανέργων και σύγχρονο μεσαίωνα. Καλλιέργησαν στους εργαζόμενους αυταπάτες ότι με ανάπτυξη θα κερδίσουν οι εργαζόμενοι. Σήμερα χρησιμοποιούν ιδεολογική και πολιτική τρομοκρατία «θα τα δώσετε όλα ή θα γίνει στάση πληρωμών».

Μα τα χρήματα δεν δίνονται στην Ελλάδα, αλλά για εξασφαλιστούν οι πιστωτές και η δράση του κεφαλαίου. Δεύτερον, προκλητική περιφρόνηση που συνέβαλαν με τη ψήφο τους στην εναλλαγή ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και τώρα τους προσβάλλουν και τους θεωρούν ενόχους.

Τώρα πρέπει το εργατικό κίνημα να χαράξει κόκκινη γραμμή, είπε η κ. Παπαρήγα, γιατί αν οι εργαζόμενοι δεν τους σταματήσουν τώρα θα έρθουν και άλλες επιθέσεις και άλλα Μνημόνια, εκτιμώντας ότι ήδη το Μνημόνιο πέτυχε αφού στόχος ήταν η αφαίρεση κατακτήσεων των εργαζομένων.

Κάνοντας έμμεση αναφορά στις κινητοποιήσεις στην Ισπανία, η κ. Παπαρήγα εξέφρασε τη διαφωνία της με την άποψη ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν αντιδράσεις. Υπάρχουν και μάλιστα αποδέκτης των αντιδράσεων έχει γίνει και το ΚΚΕ, πρόσθεσε. Η πρόταση του ΚΚΕ είναι ότι πρέπει να αρχίσει μια αντεπίθεση των εργαζομένων και να καταλήξει στη λαϊκή εξουσία. Άμεσα, συμπλήρωσε, χρειάζεται να πεταχτούν έξω από τα συνδικαλιστικά όργανα όσοι έβαλαν πλάτη σε αυτή την πολιτική, δεν έχουν τα κότσια να παλέψουν.

Οι πλατείες της Ελλάδας να γεμίσουν από αγώνα που έχει αφετηρία τους τόπους δουλειάς, είπε η κ. Παπαρήγα και σημείωσε ότι αν χάσεις τη μάχη στον τόπο δουλειάς, θα την χάσεις παντού. Όμως, υπογράμμισε η αγανάκτηση που υπάρχει στον κόσμο πρέπει να μετατραπεί σε αγώνα που απελευθερώνει ενέργεια και έχει συγκεκριμένη πολιτική κατεύθυνση κατά των μονοπωλίων. Ξεσπάσματα θα υπάρξουν, είπε η κ. Παπαρήγα, αλλά χωρίς πολιτική κατεύθυνση θα οδηγήσουν σε απογοήτευση.

Στην ερώτηση σχετικά με την άρνησή της να ανταποκριθεί στην πρόσκληση του πρωθυπουργού για συνάντηση αύριο στο Μέγαρο Μαξίμου, η κ. Παπαρήγα είπε ότι το ΚΚΕ δεν έχει κανένα φόβο μήπως του πουν ότι συναινεί, και πρόσθεσε ότι η απόφαση δεν έχει επικοινωνιακό χαρακτήρα. Αντίθετα, είπε, το ΚΚΕ δεν δέχεται το τρομοκρατικό δίλημμα προς τους εργαζόμενους «ή θα σωθεί η Ελλάδα ή θα τα χάσετε όλα» και συμβάλει στο να σπάσει αυτό το τρομοκρατικό δίλημμα.

Για την κυβέρνηση και τη ΝΔ η κ. Παπαρήγα επανέλαβε ότι ουσιαστικά συναινούν αφού έχουν την ίδια πολιτική, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνουν εκλογές. Στο ενδεχόμενο αυτό δεν πρέπει να χαθεί μια ακόμη ευκαιρία, όπως έγινε με τις προηγούμενες εκλογές, είπε και εξέφρασε την πεποίθηση ότι χωρίς συμπόρευση με το ΚΚΕ το κίνημα δεν μπορεί να έχει αποτελεσματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger