Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Και σκυλιά θα έχουν μαζί τους στις περιπολίες του κέντρου οι αστυνομικοί - Έφοδοι σε κτίρια όπου μένουν αλλοδαποί


 
Σύμφωνα με τον Χρήστο Παπουτσή, θα δούμε ακόμα μεικτές περιπολίες αστυνομικών και ειδικών φρουρών, οι οποίοι θα έχουν μαζί τους και εκπαιδευμένα σκυλιά.
Ομάδες αστυνομικών με έναν βαθμοφόρο αστυνομικό και τέσσερις ειδικούς φρουρούς θα αναλάβουν να κάνουν ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Ο Χρήστος Παπουτσής εξήγγειλε ακόμη ότι θα υπάρξουν δράσεις για να καταπολεμηθούν και τα κυκλώματα επαιτείας, καθώς οι ζητιάνοι έχουν πολλαπλασιαστεί στην Αθήνα τους τελευταίους μήνες.
Επίσης, θα υπάρξει....
ανάπτυξη αστυνομικών σε δύο  βάρδιες σε γειτονιές του κέντρου, που αντιμετωπίζουν προβλήματα, ενώ ετοιμάζονται και επιχειρήσεις σε συγκεκριμένες περιοχές, όπως ο Ασπρόπυργος, όπου υπάρχουν Ρομά αλλά και στο Βοτανικό.
Μάλιστα, προβλέπεται και η μετακίνηση καταυλισμών Ρομά, κυρίως αλλοδαπών, από τις περιοχές αυτές.
Τέλος, δύο φορές τη βδομάδα θα γίνονται έλεγχοι από ειδικά συνεργεία για την ανακάλυψη αποθηκών που τροφοδοτούν το παρεμπόριο
Έφοδοι σε κτίρια όπου μένουν αλλοδαποί
Δύο φορές την εβδομάδα αστυνομικοί μαζί με δημοτικούς αστυνομικούς και εισαγγελέα θα μπαίνουν σε εγκαταλειμμένα κτίρια, όπου διαμένουν αλλοδαποί και θα γίνονται αυτοψίες, σε συνεργασία με την περιφέρεια Αττικής αλλά και το υγειονομικό.
Ο κ. Παπουτσής σημείωσε ότι ετοιμάζεται ένα ελκυστικό πακέτο για όποιον λαθρομετανάστη θέλει να φύγει.
Αυτό περιλαμβάνει απόφαση απέλασης χωρίς κράτηση και μη καταγραφή του λαθρομετανάστη στη λεγόμενη λίστα ανεπιθύμητων.
Επίσης, η μετάβαση στο αεροδρόμιο θα είναι δωρεάν, όπως και το εισιτήριο, ενώ εξετάζεται σε συνεργασία με την ΕΕ για το αν θα δίνεται και κάποιο ποσό για τις πρώτες μέρες μετά τη φυγή του κάθε μετανάστη από την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger