Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

MME- Επιχειρείται σπάσιμο της απεργιακής περιφρούρησης με διοργάνωση πορείας

Επιχειρείται σπάσιμο της απεργιακής περιφρούρησης με διοργάνωση πορείας –νεκρώσιμης ακολουθίας
Τετάρτη, 6 Απριλίου 2011 Στην υιοθέτηση της πρότασης, που έσκασε ξαφνικά αργά χθες το βράδυ και πλασαρίστηκε από τη συνδικαλιστική παράταξη «Συσπείρωση Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος», για τη διοργάνωση πορείας (από αυτές των 700 μέτρων) από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ στο υπουργείο Εργασίας αύριο, Πέμπτη 7/4, προχώρησε το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης και απ’ ότι φαίνεται και οι υπόλοιπες συνδικαλιστικές παρατάξεις.


Αν μη τι άλλο, το γεγονός ότι η πρόταση για πορεία, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή με πρόσχημα τη συσπείρωση των συναδέλφων που θα κατέβουν σε αυτή γεννάει καχυποψία, αφού την τελική απόφαση θα πάρει το Διασωματειακό που συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα (6/4) και, άρα, ελάχιστοι θα προλάβουν να πληροφορηθούν το κάλεσμά της.


Κυρίως, όμως, επειδή το κάλεσμα για πορεία στις 12.00 το μεσημέρι θα εξουδετερώσει τις απεργιακές περιφρουρήσεις που θα έχουν ξεκινήσει στα μαγαζιά, αφήνοντας εντελώς ανοιχτό το πεδίο για την εκδήλωση ασύδοτης απεργοσπασίας.


Αν μια απεργιακή κινητοποίηση επιβάλλεται να συνοδεύεται από πορεία - διαδήλωση, προκειμένου να κοινωνικοποιήσει ο κλάδος την απεργία, τότε αυτή θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί τη ν Πέμπτη το απόγευμα ή, έστω, το μεσημέρι της Παρασκευής προκειμένου να έχει βολιδοσκοπηθεί σε ποια μαγαζιά οι εργοδότες θα επιχειρήσουν το σπάσιμο της απεργίας.


Κατά τα λοιπά, σήμερα το μεσημέρι συνεδρίασε το Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ (συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των δημοσιογράφων από όλα τα μαγαζιά) με τον Πάνο Σόμπολο να δηλώνει ότι δεν είναι ώρα για κριτική, ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα για τις ψυχαγωγικές εκπομπές που θα παίζουν στα τηλεοπτικά κανάλια, ότι κάνει ότι μπορεί για την απεργοσπασία που εκδηλώνεται μονίμως στα sites επικοινωνώντας με τους ιδιοκτήτες τους (!), ότι δεν είναι παλιάνθρωπος, ούτε και αντισυνάδελφος.


Και το κυριότερο ότι οι όποιες αποφάσεις για της συνέχιση του αγώνα θα ληφθούν μετά το πέρας της απεργίας, από Δευτέρα (και βλέπουμε). Στη συνεδρίαση του Μεικτού παραβρέθηκαν μόλις 29 μέλη από τα 43 που είναι ο μαγικός αριθμός για την απαρτία.


"Συνέλευση έμμισθων, άμισθων, «μπλοκάκηδων», «μαύρων», ανέργων και φοιτητών στα ΜΜΕ"

http://katalipsiesiea.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger