Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Το βραδινό ταξίδι του λαθρεμπορίου dvd στην Θεσσαλία!

ΑΘΗΝΑ: Μεγάλη Δευτέρα και στον σταθμό Λαρίσης πληθώρα κόσμου περιμένει το τρένο για τη βόρεια Ελλάδα που φεύγει στις 23:59 το βράδυ.

Μέσα στο πλήθος διακρίνεις και πολλούς αφρικανούς που κουβαλούν μαύρες σακούλες σκουπιδιών, γεμάτες με dvd από ταινίες και cd με διάφορα τραγούδια όλου του ρεπερτορίου.
Το τρένο σφυρίζει καθώς φτάνει στον σταθμό και ο σταθμάρχης φωνάζει να απομακρυνθεί το πλήθος από την διαχωριστική κίτρινη λωρίδα για την ασφάλεια των επιβατών.
Το τρένο σταματά και όλοι κοιτάζουμε να μπούμε μέσα στο βαγόνι να πιάσουμε την θέση μας, γιατί πολύ δεν έχουν θέση και κάθονται όπου βρουν. Οι περισσότεροι που μένουν όρθιοι είναι οι αλλοδαποί, και αυτό γιατί βγάζουν τελευταία ώρα το εισιτήριο χωρίς θέση, και κάθονται όπου βρουν για το νυχτερινό ταξίδι.
Στο τρένο συναντάς ότι καρυδιάς καρύδι θέλεις, από ναρκομανείς που μαστουρώνουν μέσα στις τουαλέτες μέχρι και ανώμαλους έχει ο μπαξές.

Οι μόνοι αλλοδαποί που έχουν θέση για να κάτσουν είναι οι αφρικανοί με τις μαύρες σακούλες τίγκα στο dvd. Είναι οργανωμένοι και έχουν όλοι θέσεις για να κοιμηθούν στην καρέκλα, αλλά πάντα ένας από την παρέα τους μένει ξύπνιος για να προσέχει τα πράγματά τους. Μην μας πάρουν και κανένα cd στο τρένο δεν λέει, ίσως να σκέφτονται οι αφρικανοί και γι΄αυτό παίρνουν τα μέτρα τους.
Το τρένό φθάνει στον σταθμό Παλιοφαρσάλου και εδώ κατεβαίνουν οι επιβάτες που πάνε για Σοφάδες, Καρδίτσα, Τρίκαλα, και Καλαμπάκα.
Στην κάθοδο διακρίνω πολλούς αφρικανούς γύρω στους 20 να κουβαλούν όλοι τους σακούλες σκουπιδιών, που είναι παραφουσκωμένες έτοιμες να σκιστούν και να ριχθεί η πραμάτεια τους κάτω στο δάπεδο.

Οι αφρικανοί πηγαίνουν πίσω από τον σταθμό του Παλιοφαρσάλου και έχουν παρκάρει τρία αυτοκίνητα παλαιών μοντέλων opel χρώματος άσπρου, και αρχίζουν και φορτώνουν γρήγορα τις σακούλες σκουπιδιών μέσα σε αυτά. Προτού φύγουν με τα αυτοκίνητα πλένουν τα δόντια τους και τα πόδια τους σε μια βρύση εκεί κοντά, και αφού ουρήσουν όπου βρουν βάζουν πλώρη για άγνωστους προορισμούς.
Ξεκινούν με την αυτοκινητοπομπή γύρω στις 05:18 τα ξημερώματα, και πιθανόν να μην έχει τροχαία έξω τέτοια ώρα και τους κάνει έλεγχο, και έτσι χάνονται με τα σαραβαλάκια τους μέσα στο σκοτάδι.
Τώρα οι άλλοι αφρικανοί περιμένουν να έρθει το τρένο ανταπόκριση για να τους πάει στις άλλες πόλεις να πουλήσουν την πραμάτειά τους. Το τρένο φθάνει και οι αφρικανοί με γρήγορα βήματα μπαίνουν στο τρένο και κατεβαίνουν ανά τριάδες στους ενδιάμεσους σταθμούς των Σοφάδων, Καρδίτσας, Τρικάλων και Καλαμπάκας.
Το παραεμπόριο αυτό γίνεται κάθε βράδυ εδώ και πολλά χρόνια, και προτιμούν το τρένο να ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα που δεν υπάρχει έλεγχος πάρα μόνο στα εισιτήρια.
Ο δρόμος της επιστροφής στην έδρα τους γίνεται την ίδια μέρα, και αφού δώσουν την πραμάτεια στους γνωστούς αφρικανούς εδώ στα Τρίκαλα, φεύγουν με το τρένο το απογευματινό απευθείας για την Αθήνα. Μετά απορούμε πως κλείνουν τα μαγαζιά και πως ανθεί το παραεμπόριο στα Τρίκαλα, όπως και σε άλλες πόλεις, αφού είναι τόσο απλό να καταλάβεις πόσο ξέφραγο αμπέλι είμαστε και μας περιγελά όλη η οικουμένη με τα χάλια μας.
trikalaweb.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger