Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Χαμηλές οι κρατήσεις στην κρουαζιέρα φέτος(μας δουλεύουν τελικά ?)

Μειωμένες είναι οι κρατήσεις για τη κρουαζιέρα στην Ευρώπη φέτος και πολλές εταιρείες προβαίνουν σε εκπτώσεις τιμών και προσφορές σε μια προσπάθεια της τελευταίας στιγμής να γεμίσουν τις καμπίνες τους.
Η προσφορά τουριστικών πακέτων στη λεκάνη της Μεσογείου και στις λοιπές ευρωπαϊκές θάλασσες είναι τόση μεγάλη που ο ανταγωνισμός που προκαλείται σε συνδυασμό με τις ιδιαίτερα χαμηλές κρατήσεις έχει οδηγήσει και μεγάλες εταιρείες να ρίξουν τις τιμές αλλά και να παρέχουν περισσότερες υπηρεσίες στην ίδια τιμή.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα του USAtoday, οι προσφορές έχουν ξεκινήσει από τον προηγούμενο μήνα από την Celebrity Cruises, η οποία μείωσε δραστικά την τιμή τόσο του αεροπορικού εισιτηρίου όσο και των καμπινών των πλοίων της στα πακέτα “fly and sail” που παρέχει. Στο ίδιο μήκος κύματος “πλέει” και η Crysta Cruises η οποία επίσης έχει μειώσει σημαντικά τις τιμές των πακέτων της.
Το γεγονός αυτό σχολιάζεται από Αμερικανούς του χώρου ότι πρόκειται για πανικό στον οποίο έχουν περιέλθει οι εταιρείες κρουαζιεροπλοίων για να γεμίσουν τα κρεβάτια στα πλοία τους.
Η προσφορά πακέτων κρουαζιέρας για την Ευρώπη έχει αυξηθεί κατακόρυφα τη φετινή χρονιά από εταιρείες όπως η Royal Caribbean και Celebrity Cruises. Μάλιστα η Royal Caribbean διαθέτει τα μισά πλοία του στόλου της στην Ευρώπη (11 από τα 22 που διαθέτει) ενώ η Celebrity διαθέτει 5 πλοία της στις θάλασσες της Γηραιάς Ηπείρου για αυτό το καλοκαίρι.
Το μεγάλο ενδιαφέρον που επέδειξαν οι εταιρείες φέτος για την Ευρώπη πηγάζει από τις αυξημένες προσδοκίες τους ότι το 2011 θα γεμίσουν τα πλοία τους είτε με Αμερικανούς, οι οποίοι αρχίζουν να ανακάμπτουν σταδιακά είτε από Ευρωπαίους που όπως αναφέρουν οι τάσεις, στρέφονται προς την κρουαζιέρα.
Μια σειρά αρνητικών συγκυριών και παραγόντων ωστόσο δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Μεταξύ αυτών των συγκυριών συγκαταλέγονται οι πολιτικές αναταραχές στη λεκάνη της Μεσογείου, η οικονομική κρίση που είναι ιδιαίτερα έντονη στις Ευρωπαϊκές χώρες καθώς και τα υψηλά αεροπορικά ναύλα στα Ευρωπαϊκά αεροδρόμια που είναι “απαγορευτικά” για τους Αμερικανούς πολίτες.
http://www.ltcnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger