Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Αγοραστός: Να προχωρήσει το εμπροσθοβαρές πρόγραμμα στη Θεσσαλία


Το θέμα του «Μεσογειακού Αναπτυξιακού Προγράμματος» για τη Θεσσαλία, το πρόγραμμα – αντιστάθμισμα για την απώλεια των Μεσογειακών Αγώνων, επαναφέρει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός σε επιστολή που απέστειλε στον Υπουργό Πολιτισμού και ΤουρισμούΠαύλο Γερουλάνο. 

Ο κ. Κ. Αγοραστός επισημαίνει στον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού ότι αν και πέρασε αρκετός καιρός ούτε η σύσκεψη των συναρμοδίων Υπουργών με εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης και των φορέων της Θεσσαλίας έχει πραγματοποιηθεί ούτε έχει υπάρξει εξέλιξη σχετικά με «Μεσογειακό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα», το οποίο έχουν εξαγγείλει ο κ. Π. Γερουλάνος αλλά και άλλοι Υπουργοί εντός και εκτός Βουλής.
Ο κ. Κ. Αγοραστός επαναλαμβάνει την βασική θέση της Περιφέρειας Θεσσαλίας το πρόγραμμα αυτό να είναι εμπροσθοβαρές, να περιλαμβάνει όλα τα αναγκαία έργα, τα οποία να ιεραρχήσει η τοπική κοινωνία και να δίνει βαρύτητα στην προβολή της Θεσσαλίας ως τουριστικού προορισμού «4ων Εποχών» και ως της περιοχής που παράγει υψηλής ποιότητας αγροτικά προϊόντα.
Στην επιστολή του προς τον κ. Π. Γερουλάνο, ο κ. Κ. Αγοραστός αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Μετά την αρνητική εξέλιξη  της αφαίρεσης των Μεσογειακών Αγώνων 2013 από τον Βόλο και τη Λάρισα, στην κατ’ ιδίαν μας συνάντηση είχαμε συζητήσει για την υλοποίηση ενός «Μεσογειακού Αναπτυξιακού Προγράμματος» για τη Θεσσαλία. Εσείς μάλιστα είχατε δεσμευτεί και δημόσια, στη Βουλή των Ελλήνων ότι ήδη εξετάζατε την μορφή του προγράμματος αυτού και ότι σύντομα θα είχαμε την ανακοίνωσή του. Από τότε όμως δεν είχαμε κάποια εξέλιξη.
Σας υπενθυμίζουμε ότι η αιρετή Περιφέρεια ήταν από τους πρώτους θεσμικούς φορείς που ανέδειξε δημόσια την αναγκαιότητα χρηματοδότησης των αναγκαίων αναπτυξιακών έργων για την Θεσσαλία. Ζητούμε ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα  στο οποίο την ιεράρχηση των έργων θα έχουν οι τοπικές κοινωνίες όπως αυτές εκφράζονται από τους θεσμικούς της φορείς και φυσικά μέσω δημοσίου διαλόγου. Είναι κοινή απαίτηση όλων των Θεσσαλών να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην προβολή της Θεσσαλίας ως τουριστικού προορισμού «4ων Εποχών» και ως της περιοχής που παράγει υψηλής ποιότητας αγροτικά προϊόντα.
Είτε το θέλουμε είτε όχι, ανάπτυξη χωρίς τα αναγκαία έργα υποδομής δεν υφίσταται. Η ευκαιρία να γίνουν τα έργα αυτά μέσω των Μεσογειακών Αγώνων μπορεί να χάθηκε, στη συνείδηση όμως του κάθε Θεσσαλού πολίτη υπάρχει ένα χρέος το οποίο η Πολιτεία καλείται να το αναλάβει. Η Αιρετή Περιφέρεια είναι στη διάθεσή σας κύριε Υπουργέ για να συμβάλει προς την κατεύθυνση αυτή με τεκμηριωμένες προτάσεις, σχέδιο και υλοποιήσιμους στόχους για ένα ουσιαστικό «Μεσογειακό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα» που θα περιλαμβάνει όλα τα αναγκαία αναπτυξιακά έργα κι όχι ένα - δύο έργα ως «στάχτη στα μάτια» της τοπικής κοινωνίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger