Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

“Ο Δαλούκας ήταν στο γραφείο του Πατέρα”

 
Συνάντηση του Γιώργου Δαλούκα με τον Νικόλα Πατέρα, στο γραφείο του δεύτερου, υποστήριξε πως υπήρξε ο Αχιλλέας Μπέος, στην κατάθεση του στον αθλητικό εισαγγελέα!

Μπέος: Σαν της Τζούλιας οι κασέτες

Πιο συγκεκριμένα, ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου ανέφερε πως τον Ιανουάριο του 2010, πολύ πριν σαφώς ξεσπάσει το θέμα, επισκέφτηκε πρ'ωην πρόεδρο του Πανθηναϊκού στο γραφείο του και κατά τύχη συνάντησε εκεί τον διαιτητή Γιώργο Δαλούκα.
 
Όπως αναφέρει ο κ. Μπέος, ο κ. Δαλούκας του είπε ότι “... πήγα στο γραφείο του Πατέρα γιατί έχει μεγάλη επιρροή στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αφού αυτός έδιωξε τον Γκαγκάτση”!
 
Το απόσπασμα από το υπόμνημα του Μπέου για τον Δαλούκα

Εν τέλει και για την ανάδειξη της αληθείας, όσον αφορά τη σχέση μου με τον κ. Δαλούκα και το συγκεκριμένο περιστατικό, οφείλω να εκθέσω τα εξής:

Η γνωριμία μου με τον συγκεκριμένο οφείλεται στην εντοπιότητα και την κοινή καταγωγή μας. Προέρχεται από τον τοπικό σύνδεσμο διαιτητών και προπονείτο τουλάχιστον τρείς φορές την εβδομάδα στο γήπεδο της ομάδας μου. Μάλιστα ακριβώς λόγω της εντοπιότητας ο συγκεκριμένος διαιτητής κωλύεται εκ του Κανονισμού να διευθύνει αγώνες του Ολυμπιακού Βόλου. Στα πλαίσια αυτά υπήρχε μια γνωριμία και κοινωνική σχέση που κυρίως εστιάζετο, στις τυχαίες συναντήσεις μας, σε γενικόλογες αναφορές και σχόλια για το κοινό μας ενδιαφέρον, το ποδόσφαιρο, είχαμε πιεί μαζί ένα καφέ και μάλιστα με είχε καλέσει μια φορά στο σπίτι του για φαγητό, όπου παρευρέθη και ο θείος του, τον οποίο μου ζήτησε να στηρίξω στις εκλογές της ΕΠΣ Θεσσαλίας.

Τον Ιανουάριο του 2010 σε μια επίσκεψη μου στο γραφείο του Νίκου Πατέρα, με τον οποίο εκείνο το διάστημα διατηρούσα άριστες προσωπικές σχέσεις, συνάντησα εκεί τον κ. Δαλούκα. Το γεγονός μου προκάλεσε όπως ήταν φυσικό έκπληξη και την επόμενη φορά που συναντηθήκαμε στον Βόλο τον ρώτησα ποιος ήταν ο λόγος της παρουσίας του στο γραφείο του κ. Πατέρα. Μου απάντησε ότι πήγε γιατί ο Νίκος Πατέρας, ως Πρόεδρος του Παναθηναϊκού, έχει μεγάλη δυναμική και επιρροή στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου ( αυτός έδιωξε τον Γκαγκάτση, όπως χαρακτηριστικά μου τόνισε ) και ότι είχε ξαναπάει στο γραφείο του συγκεκριμένου παράγοντα…

Όσον αφορά τον συγκεκριμένο αγώνα ΑΡΗ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ουδέποτε του τηλεφώνησα πριν το παιχνίδι αυτό για να τον πιέσω να παίξει υπέρ του ΑΡΗ, όπως ψευδώς ισχυρίζεται. Πράγματι του τηλεφώνησα την Παρασκευή, την προηγουμένη του αγώνα, καλώντας τον μάλιστα από το κινητό τρίτου προσώπου, τα στοιχεία του οποίου επιφυλάσσομαι να αποκαλύψω, κατά την εξέλιξη της υποθέσεως, αν κριθεί αναγκαίο και του είπα, παρουσία του τρίτου προσώπου, κατά λέξη : «Ορίστηκες σε ένα κρίσιμο παιχνίδι, παίξε για την οικογένεια σου και για την καριέρα σου και δεν πρόκειται να σου πει κανένας τίποτα. Να ξέρεις τα πράγματα έχουν αλλάξει και δεν είναι όπως παλιά. Καλή τύχη».

Μου απάντησε « Μην ανησυχείς, θα δεις ».

Μετά τον αγώνα, το ίδιο βράδυ, ή την επομένη ημέρα, δεν θυμάμαι ακριβώς και ενώ όλη η φίλαθλη Ελλάδα σχολίαζε αρνητικά την διαιτησία του και τον καταλογισμό του ανύπαρκτου πέναλτι, χάρις το οποίο ο Παναθηναϊκός νίκησε στην Θεσσαλονίκη, του τηλεφώνησα και σε έντονο πράγματι ύφος τον επέκρινα για την ανεπαρκή διαιτησία του.

Αυτή είναι η όλη συμμετοχή μου και εμπλοκή στον συγκεκριμένο αγώνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger