Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Ένας Σαμαράς από τα παλιά, έβαλε θέμα Προέδρου της Δημοκρατίας και διαχωρισμού εξουσιών….


Επανήλθε σήμερα δριμύτερος στο θέμα της αναθεώρησης του Συντάγματος, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, σε εισήγησή του στην επιτροπή του κόμματος για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Συγκεκριμένα παραδέχτηκε δημόσια ότι το μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα χρεοκόπησε (το φωνάζουμε τόσα χρόνια από αυτό εδώ το blog) και άγγιξε πλέον το καυτό θέμα των αρμοδιοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς και αυτό της διάκρισης της νομοθετικής από την εκτελεστική εξουσία. Επίσης άγγιξε τα θέματα τα σχετικά με τα οικονομικά των κομμάτων και την ποινική ευθύνη υπουργών και βουλευτών κ.λ.π.

Εμείς κρίνουμε ως θετική αυτή την επανεμφάνιση ενός φίλου απ’ τα παλιά. Υπενθυμίζουμε και πάλι ότι παλιότερα ο Αντώνης Σαμαράς είχε προτείνει την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας απ’ ευθείας από το λαό με αυξημένες αρμοδιότητες, τουλάχιστον αυτές που προέβλεπε το αρχικό Σύνταγμα του 1975, πριν διαλύσει το πολίτευμα ο Ανδρέας Παπανδρέου. Επίσης είχε προτείνει τον πλήρη διαχωρισμό μεταξύ εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας με την…. συνταγματική καθιέρωση του ασυμβίβαστου μεταξύ της ιδιότητας βουλευτή και υπουργού κ.λ.π..

Η επανεμφάνιση του παλιού Αντώνη Σαμαρά, με τις ρηξικέλευθες προτάσεις του, σε συνδυασμό με την κίνηση της πνευματικής ηγεσίας του τόπου που αρχίζει την Τρίτη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, είναι γεγονότα που αλλάζουν πλέον την πολιτική αντζέντα στη χώρα μας και στρέφουν την προσοχή του λαού σε μια άλλη Ελλάδα, την οποία έχουμε όλοι καθήκον να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε.

Πηγή: http://hassapis-peter.blogspot.com/2011/04/blog-post_595.html
http://olympia.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger