Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Η “Οδύσσεια” του καταδυτικού τουρισμού συνεχίζεται…

Στο σκόπελο των συναρμοδιοτήτων κολλάει και αυτή τη φορά ο καταδυτικός τουρισμός στην Ελλάδα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του LTCnews, ΥΘΑΝΑΛ και  ΥΠΠΟΤ συναγωνίζονται για το ποιο από τα δυο υπουργεία θα πάρει στην πλάτη του το νομοσχέδιο για τα καταδυτικά πάρκα,  αυτά δηλαδή που θα δώσουν το οξυγόνο σε αυτή τη μορφή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.
Είναι απορίας άξιο τη στιγμή που η ελληνική οικονομία δίνει τη δική της μάχη, οι συναρμοδιότητες αλλά και οι φιλοδοξίες διαφόρων να θολώνουν τα νερά, σε μια στιγμή που ο ελληνικός τουρισμός δεν έχει περιθώρια για απώλειες ούτε ενός ευρώ, από τα τουριστικά έσοδα. Την ίδια στιγμή, οι εκπρόσωποι του κλάδου μάλλον θεωρούν τη φετεινή μάχη χαμένη για αυτούς, υπογραμμίζοντας ότι ναι μεν το αρμόδιο υπουργείο τους άκουσε, αλλά πέραν τούτου ουδέν.
Σε μια αγορά που φτάνει τα 2 δισ. ευρώ στην Ευρώπη, οι μεγάλοι σκόπελοι για την ανάπτυξη και ευόδωση επενδύσεων και στο μέτωπο του καταδυτικού τουρισμού ακούν στο όνομα Χωροταξικό και Αρχαιολογία.
Αίτημα του κλάδου παραμένει η δημιουργία καταδυτικών πάρκων, προστατευμένων δηλαδή θαλάσσιων εκτάσεων, κλειστών σε κάθε άλλη δραστηριότητα εκτός των καταδύσεων αναψυχής και της επιστημονικής έρευνας, που θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη και στο υποθαλάσσιο περιβάλλον.
Στην Ευρώπη οι φανατικοί του καταδυτικού τουρισμού ανέρχονται σε 3,5 εκατομμύρια, με το 70% των εν λόγω τουριστών να επιλέγουν μεσογειακούς προορισμούς για να κάνουν το χόμπι τους (Αίγυπτο, Μάλτα, Ισπανία, Τυνησία, Κροατία και Τουρκία). Ενδεικτικό του υψηλού οικονομικού κύρους αυτών των τουριστών, είναι το γεγονός ότι κατά μέσο όρο πραγματοποιούν 7 με 10 διανυκτερεύσεις και η μέση ημερήσια δαπάνη τους ξεπερνάει τα 400 ευρώ.
ΚΡΙΜΑ ΡΕ ΓΑΜΏΤΟ ΚΑΙ ΕΔΩ ΤΑ ΣΑΐΝΙΑ ΤΗΣ ΝΤΟΠΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΘΕΜΑ ΜΕ ΓΑΛΟ ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΗ ΘΑ ΠΟΥΝ Η ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΌΝΝΗΣΟ  ?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger