Κυριακή 24 Απριλίου 2011

"ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗ"

Ανοιξιάτικο και διευρυμένο φέτος το τετραήμερο ραντεβού συγγραφέων, εκδοτών, φιλολόγων και επιστημόνων στην 8η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου που ξεκινά στις 5 Μαϊου στην Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή 210 προσωπικοτήτων από ολόκληρο το εκδοτικό φάσμα.
«Ποτέ η πόλη της Θεσσαλονίκης δεν αγκάλιασε όσο αυτή την χρονιά, την Διεθνή Έκθεση Βιβλίου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος.
«Τώρα είναι η ώρα της ανάπτυξης του θεσμού. Θέλουμε η έκθεση να μείνει στη Θεσσαλονίκη και να είναι ένας χώρος στον οποίο οι άνθρωποι του βιβλίου και του πολιτισμού έρχονται για ενεργό διάλογο. Η έκθεση πρέπει να γίνει χώρος διεθνούς προβολής της πόλης".
Ο υπουργός έκανε ιδιαίτερη μνεία στην υποστήριξη που προσφέρει στη διοργάνωση ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης.
«Ο δήμαρχος προσπαθεί να ξαναγίνει η πόλη ένας τόπος συνάντησης ανθρώπων, πολιτισμών, ιδεών και καλλιτεχνικών ρευμάτων», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Γερουλάνος.
«Στην 8η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου συμμετέχει το σύνολο του εκδοτικού κόσμου της χώρας», δήλωσε κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου Τάκης Θεοδωρόπουλος και τόνισε πως:
«Ελπίζουμε από του χρόνου η έκθεση να μην είναι ένα γεγονός που γίνεται μόνο μερικές μέρες τον Μάιο αλλά να είναι μια δραστηριότητα που συνεχίζεται σε όλη την διάρκεια του χρόνου».
Εξέχουσα θέση στην έκθεση θα έχουν και οι νέες τεχνολογίες.
«Το ψηφιακό βιβλίο θα έχει τη θέση που του ανήκει στην έκθεση», δήλωσε η Κατρίν Βελισσάρη, διευθύντρια του Εθνικού κέντρου Βιβλίου και διευθύντρια της ΔΕΒΘ.
Τιμώμενες είναι φέτος οι χώρες της Μέσης Ανατολής και του «Μαγκρέμπ» με την σημαντική παρουσία του Αλγερινού Μαλέκ Σεμπέλ, από τις σημαντικότερες φωνές της Αλγερίας. Ο συγγραφέας θα μιλήσει για το "Χίλιες και Μια Νύχτες", το αριστούργημα της αραβικής λογοτεχνίας και ένα από τα μεγαλύτερα έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger