Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Κρίσιμη ευκαιρία για νέες επενδύσεις στη Μαγνησία


Όπως τονίζει ο Κ. Καρτάλης, μετά από συνάντηση με τον Σ. Ξυνίδη




Για τα προβλήματα αποβιομηχάνισης στη Μαγνησία συζήτησαν ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Σωκ. Ξυνίδης. Η συζήτηση συναρτάται και με τις προσπάθειες της Κυβέρνησης για τη στήριξη της ανάπτυξης μέσα από τη δημιουργία επενδυτικού κλίματος όπως διαμορφώνεται από τις πρόσφατες νομοθετικές πρωτοβουλίες για το νέο αναπτυξιακό νόμο και το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας.

Με αφορμή την προκήρυξη του προγράμματος ο Κ. Καρτάλης σημείωσε «Προτρέπω τους ιδιωτικούς φορείς και τον κόσμο της επιχειρηματικότητας να αξιοποιήσουν το νέο επενδυτικό πλαίσιο και να προετοιμάσουν την υποβολή επενδυτικών σχεδίων μέχρι τις 31 Μαίου. Είναι κρίσιμο να διαμορφωθούν σχέδια που λαμβάνουν υπόψη τους τα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά της Μαγνησίας αλλά και της Θεσσαλίας, που απαντούν στη συρρίκνωση της βιομηχανίας, που ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων στη Μαγνησία, που στηρίζουν τον τουριστικό τομέα, που επενδύουν στην καινοτομία αλλά και που εντάσσουν στην παραγωγική διαδικασία τεχνολογίες που προστατεύουν το περιβάλλον.

Τα σχέδια πρέπει να στηρίζουν τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και να υπάρχει δέσμευση για τη διατήρηση τους ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα του παρελθόντος όταν δόθηκαν επιδοτήσεις και χάθηκαν θέσεις εργασίας…

Υπενθυμίζεται ότι η υποβολή επενδυτικών σχεδίων αφορά στη γενική επιχειρηματικότητα, στην περιφερειακή συνοχή, στην τεχνολογική ανάπτυξη αλλά και σε μεγάλα επενδυτικά σχέδια άνω των 50 εκατ. ευρώ.

Τα διαθέσιμα κίνητρα του νέου επενδυτικού νόμου αφορούν σε φοροαπαλλαγές, επιχορηγήσεις, επιδότηση χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing) και σε ευνοϊκή τραπεζική δανειοδότηση μέσω του Εθνικού Ταμείου για την Επιχειρηματικότητα και την Ανάπτυξη (Ε.Τ.Ε.ΑΝ.).»
Γράφει: magnesianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger