Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Βουλή: Άλλοι μασάνε και άλλοι ρίχνουν τον Άκη ... στα λιοντάρια!


Σε ειδική συνεδρίαση, η Ολομέλεια της Βουλής καλείται να αποφασίσει σήμερα με την ψηφοφορία που θα γίνει στις 20.00 το βράδυ, επί της πρότασης 112 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, για τη σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της προμήθειας τριών γερμανικών υποβρυχίων τύπου 214 και τις ποιινικές ευθύνες του Άκη Τσοχατζόπουλουσε μία υπόθεση κλασικό παράδειγμα διαφθοράς της περιόδου 1996-2004.
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του πρώην υπουργού και ηγετικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Άκη Τσοχατζόπουλου και συγκεκριμένα για τα αδικήματα "της παθητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες με τη μορφή της απόκτησης και κατοχής περιουσίας, εν γνώσει κατά το χρόνο κτήσης του γεγονότος ότι προέρχεται από εγκληματικές δραστηριότητες".
Με το περιεχόμενο και την κατεύθυνση της πρότασης των κυβερνητικών βουλευτών συμφωνεί και η αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία επίσης συγκατατίθεται στην πρόταση που έχει κατατεθεί από το κυβερνών κόμμα, οι παράμετροι της όλης υπόθεσης, όσον αφορά τους διατελέσαντες υπουργούς Αμύνης μετά τον Τσοχατζόπουλο, δηλ. τους Γιάννο Παπαντωνίου, Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο και Ευάγγελο Μεϊμαράκη, οι οποίοι διαχειρίστηκαν στη συνέχεια την επίμαχη σύμβαση που υπογράφηκε το 2000, να ερευνηθούν από την κοινοβουλευτική επιτροπή εξοπλισμών, η οποία διαθέτει οιονεί ανακριτικές αρμοδιότητες.


Με απλά λόγια ρίχνουν σήμερα τον Άκη "στα λιοντάρια" και για τους υπόλοιπους ... βλέπουμε. Πρόκειται καθαρά για συμπαιγνία των δύο μεγάλων κομμάτων που ... αυτο-αθωώθηκαν, αφού η εισαγγελέας ζητούσε να ερευνηθούν οι περίοδοι 1998-2002 και 2003-2009. Αλλά αν  φτάναμε στο 2009 θα φτάναμε και στο ... σήμερα, οπότε καλύτερα για όλους ήταν να περιοριστεί η περίοδος μόνο στον Άκη. Και έτσι περιορίζονται στην τριετία του Άκη, δηλαδή 1998-2001.
Επί της ουσίας πρόκειται για μία κοινοβουλευτική φάρσα, αφού τα τυχόν αδικήματα σε ότι αφορά τον Άκη έχουν παραγραφεί και σε ότι αφορά την ουσία της υπόθεσης δεν υπάρχει μέχρι στιγμής ούτε ένα στοιχείο που να οδηγεί σε ποινικές ευθύνες του Άκη Τσοχατζόπουλου ή να τον συνδέει με κάποιους συνεργάτες του για τους οποίους υπάρχουν ενδείξεις ότι έχουν χρηματιστεί. Αλλά και για αυτούς υπάρχουν ενδείξεις, όχι αποδείξεις. Δεν έχουν εμφανιστεί μέχρι στιγμής λογαριασμοί και τα μόνα στοιχεία που είναι ατράνταχτα αφορούν ανθρώπους εκτός του πολιτικιού χώρου, όπως ο Χάγιας και και Α.Παπαντωνίου.
Δεν λέμε ότι ο Άκης δεν υπέπεσε στο αμάρτημα της πολιτικής διαφθοράς. Λέμε ότι, πρώτον δεν υπάρχουν στοιχεία και δεύτερον ότι αν υπήρχαν, τα αδικήματα έχουν παραγραφεί! Την στιγμή που ακόμα και σήμερα πέφτουν μίζες που βασίζονται σε εκείνη την αμαρτωλή προμήθεια!
Η υπερασπιστική γραμμή του Άκη Τσοχατζόπουλου, της καρδιάς και της ψυχής τoy ΠΑΣΟΚ μέχρι το 2004, έχει ήδη διαφανεί με τις διάφορες δηλώσεις και τοποθετήσεις του: "Δεν αποφάσιζα μόνος, ήταν συλλογική ευθύνη των ΚΥΣΕΑ της περιόδου". Και η υπόθεση αυτή συνεχίζεται μετά από την θητεία του στο υπουργείο Άμυνας, αλλά έχει αρχίσει και πριν ο Άκης Τσοχατζόπουλος γίνει ΥΕΘΑ! 
Να δούμε ποιοι στην Κ.Ο. ομάδα του ΑΣΟΚ φοράνε ακόμα παντελόνια, αφού αν ισχύει κάπου το "μαζί τα φάγαμε" αυτό αφορά την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ ή τουλάχιστον την πλειοψηφία των μελών της για την οκταετία 1996-2004.
Ως εισηγητές από το ΠΑΣΟΚ στην  συνεδρίαση έχουν ήδη οριστεί οι Μάρκος Μπόλαρης (που προαλείφεται για πρόεδρος της προκαταρκτικής), Γιώργος Χαραλαμπόπουλος και Μαρία Μίχου, ενώ από τη ΝΔ οι Πάνος Καμμένος, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Αργύρης Ντινόπουλος.
Θετική υπέρ της συγκρότησης προκαταρκτικής επιτροπής θέση αναμένεται να λάβουν και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, σε τοποθέτησή του στη Βουλή, τάχθηκε υπέρ της διερεύνησης της υπόθεσης από την προκαταρκτική και για τους υπολοίπους διατελέσαντες υπουργούς που διαχειρίστηκαν τη σύμβαση.





Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger