Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Κατάληψη στο Δημαρχείο

Σε κατάληψη του Δημαρχείου Τρικάλων προχώρησαν χτες οι περίπου 100 συμβασιούχοι του Δήμου, διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλονται, που φτάνουν μέχρι και τους 23 μήνες!

Καταγγέλλουν τη δημοτική αρχή - υποστηρίχτηκε από το ΠΑΣΟΚ - για την προκλητική στάση της απέναντι στον αγώνα τους και στα δίκαια αιτήματά τους. Η οργή τους ξεχείλισε μετά και τις εκβιαστικές δηλώσεις του δημάρχου Χρ. Λάππα, που, ξεπερνώντας κάθε όριο πρόκλησης, είπε: «Δυστυχώς ξαφνικά και εκεί που δεν το περιμέναμε, ξέσπασε η ...επανάσταση. Ας κρατήσει λοιπόν η επανάσταση, δική τους είναι η επιλογή και δική τους η ευθύνη που δε θα πάρει χρήματα ο Δήμος για να πληρώσει»...

Οι εργαζόμενοι διαμηνύουν ότι οι εκβιασμοί της Δημοτικής Αρχής δεν πρόκειται να περάσουν, διατρανώνοντας την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, με καταλήψεις και άλλες μορφές, για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Στο πλευρό τους βρέθηκε αντιπροσωπεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Τρικάλων εκφράζοντας τη συμπαράστασή της και απευθύνοντας κάλεσμα έντασης του αγώνα τους, όχι μόνο για την καταβολή των δεδουλευμένων τους, αλλά για τη διεκδίκηση του δικαιώματος στη σταθερή δουλειά, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger