Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Οι δυτικοί βομβαρδίζουν, ο Καντάφι προελαύνει...


ImageΟι κυβερνητικές δυνάμειις στη Λιβύη, παρά τον σφοδρό βομβαρδισμό τον οποίο δέχονταν όλη τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, αλλά και το πρωί της Κυριακής, από γαλλικά Rafale F.3, νορβηγικά και βελγικά F-16A MLU από Σούδα και Άραξο, κατάφεραν να διασπάσουν με υποδειγματική χρήση όλμων και όπλων yποστήριξης ZU-23-2, την περιφερειακή άμυνα των επαναστατών και να εισέλθουν στα προάστεια της Μισράτα. Η πόλη είναι το τελευταίο αστικό σημείο που ελέγχουν οι επαναστάτες στην δυτική Λιβύη.
Και όλά αυτά παρά το γεγονός ότι εκτός από τους βομβαρδισμούς τεράστιες ποσότητες όπλων έχουν παραδοθεί τις 20 τελευταίες ημέρες στους επαναστάτες μέσω των ανατολικών συνόρων που ελέγχουν με την Αίγυπτο. Επίσης έχουν αφιχθεί στην ανατολική Λιβύη στελέχη των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ και της Αιγύπτου, όπου εκπαιδεύουν τους αντάρτες στη Λιβύη, ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα, το Σάββατο.

   
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο που έχει την έδρα του στο Κατάρ, ένας αντάρτης που αρνήθηκε να αποκαλύψει το όνομά του, εκπαιδεύτηκε μαζί με συντρόφους του σε στην ανατολική Λιβύη, όπου από την αρχή της εξέγερσης κυριαρχούν οι αντικαθεστωτικοί.

   
Η ίδια πηγή ανέφερε ότι οι επαναστάτες παρέλαβαν ένα φορτίο με ρουκέτες των 122 χλστ για χρήση στους εκτοξευτές ΒΜ-21, μέσω Αιγύπτου και πως Αμερικανοί και Αιγύπτιοι στρατιωτικοί των ειδικών δυνάμεων των δύο χωρών, έφθασαν στη Λιβύη για να τους εκπαιδεύσουν στις τεχνικές χρήσης τους.
Την περασμένη Τετάρτη οι Τάιμς της Νέας Υόρκης είχαν δημοσιεύσει την πληροφορία ότι οι αμερικανικές και οι βρετανικές ειδικές υπηρεσίες είχαν αναπτύξει μυστικές επιχειρήσεις στο έδαφος της Λιβύης, για να συλλέξουν πληροφορίες για τους στόχους των αεροπορικών επιδρομών της συμμαχίας, αλλά και για να έρθουν σε επαφή με ηγέτες της στρατιωτικής αντίστασης κατά του καθεστώτος του Μουαμάρ Καντάφι.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger