Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Επιτίθενται με τανκ κατά των διαδηλωτών στη Ντεράα

Εκατοντάδες άνδρες των συριακών δυνάμεων ασφαλείας με άρματα μάχης πραγματοποίησαν επίθεση στην πόλη Ντεράα της νότιας Συρίας, σύμφωνα με πολιτικό ακτιβιστή στην περιοχή.
 "Οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας εισήλθαν κατά εκατοντάδες στην πόλη υποστηριζόμενοι από άρματα μάχης", δήλωσε τηλεφωνικώς στο Γαλλικό Πρακτορείο στη Λευκωσία, ο ακτιβιστής Αμπντάλα Αλ-Χαρίρι.
"Οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας πυροβολούν προς κάθε κατεύθυνση. Η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί και οι τηλεφωνικές επικοινωνίες είναι σχεδόν αδύνατες", τόνισε.
Παράλληλα συλλήψεις και βίαιες καταστολές των διαδηλώσεων πραγματοποιούνται σε πολλές ακόμη πόλεις της χώρας.
Μέλος ανθρωπιστικής οργάνωσης δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι οι δυνάμεις ασφαλείας εισέβαλαν επίσης στο προάστιο Δούμα της
Δαμασκού, τη Δευτέρα, ανοίγοντας πυρ εναντίον αμάχων και συλλαμβάνοντας δεκάδες ανθρώπους.
Οι δυνάμεις ασφαλείας συνεχίζουν να συλλαμβάνουν διαδηλωτές, παρά την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης την περασμένη εβδομάδα.
Οι διαδηλωτές άρχισαν να ζητούν πολιτικές μεταρρυθμίσεις τον περασμένο μήνα αλλά, πλέον, αρκετοί είναι αυτοί που απαιτούν την αποχώρηση του προέδρου Μπασάρ Αλ-Άσαντ. Τουλάχιστον 350 άτομα έχουν σκοτωθεί από τότε που άρχισε η λαϊκή εξέγερση. Το ένα τρίτο αυτών σκοτώθηκαν τις τελευταίες τρεις ημέρες.
Καταγγελία δημοσιογράφων και συγγραφέων
Πάνω από 100 συγγραφείς και δημοσιογράφοι στη Συρία υπέγραψαν σήμερα διακήρυξη με την οποία καταγγέλλουν τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων, ένδειξη οργής και αγανάκτησης στους κόλπους της ελίτ των διανοουμένων για την αιματηρή βία στις πέντε εβδομάδες των διαδηλώσεων.
Οι ξένοι δημοσιογράφοι έχουν στην πλειοψηφία τους απελαθεί, γεγονός που καθιστά αδύνατη την επαλήθευση της εικόνας στη χώρα. Εικόνες που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο από διαδηλωτές δείχνουν στρατιώτες να πυροβολούν άοπλους πολίτες.
Μέλη οργανώσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκφράζουν φόβους ότι οι δυνάμεις του Άσαντ ετοιμάζουν επίθεση στην πόλη Νάουα μετά τις πληροφορίες ότι εκσκαφείς και στρατιωτικά οχήματα κατευθύνονται εκεί. Χιλιάδες κάτοικοι της πόλης ζήτησαν χθες στη διάρκεια της κηδείας διαδηλωτών, την ανατροπή του σύρου προέδρου.
http://www.enet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger