Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

ΛΑΡΙΣΑ Εκδήλωση στη μνήμη του Τάκη Τσιόγκα

Σε κλίμα συγκίνησης και περηφάνιας για το γνήσιο τέκνο της εργατικής τάξης και αταλάντευτο κομμουνιστή Τάκη Τσιόγκα πραγματοποιήθηκε χτες βράδυ η εκδήλωση που διοργάνωσε στη μνήμη του το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τον πρόωρο χαμό του.
Εκατοντάδες, συναγωνιστές, εργαζόμενοι από τη Λάρισα, οι σύντροφοί του, η οικογένειά του και μαζί φίλοι και συγχωριανοί του από τη Δολίχη Ελασσόνας πλημμύρισαν την αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, αλλά και τους έξω χώρους. Ηταν εκεί για να τιμήσουν τον λαϊκό αγωνιστή, που ως συνδικαλιστής, από τις θέσεις της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, του προέδρου του ΕΚΛ, επί 11 χρόνια, ως μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ως βουλευτής του Κόμματος δεν έλειψε από κανένα λαϊκό αγώνα, από καμία ταξική μάχη.
Τα δάκρυα στα μάτια τους έδειχναν ότι μέσα τους αισθάνονταν σαν να μην πέρασε μια μέρα από τότε που έφυγε ο Τάκης από κοντά τους. Και το ζεστό, δυνατό και παρατεταμένο χειροκρότημά τους έδειχνε την περηφάνια τους γι' αυτόν, αλλά και την αποφασιστικότητά τους να τιμούν τη μνήμη του, συνεχίζοντας τους αγώνες στους οποίους ο ίδιος αφιέρωσε τη ζωή του.
Στην εκδήλωση προβλήθηκε οπτικοακουστικό υλικό για τη ζωή και τη δράση του Τάκη Τσιόγκα. Παραβρέθηκαν πολυμελής αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, εκπρόσωποι συνδικάτων και φορέων, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, ο τραγουδιστής Κώστας Σμοκοβίτης, που ερμήνευσε το τραγούδι του Στ. Σταμελόπουλου αφιερωμένο στον Τάκη Τσιόγκα, «Ο δικός μας άνθρωπος» κ.ά
Συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Τ. Τσιαπλές, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, ο οποίος τόνισε: «Απόψε είμαστε ξανά εδώ εργαζόμενοι, συνδικαλιστές, σύντροφοί του, οι συγγενείς και οι φίλοι, στο δεύτερο σπίτι του, όπως αποκαλούσε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, που για τόσα χρόνια ήταν πανάξια στο τιμόνι του, για να εκφράσουμε την εκτίμηση, την αγάπη και το σεβασμό στον άξιο ηγέτη του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και του εργατικού κινήματος του νομού, που, γαλουχημένος με τις ιδέες και τη δράση του ΚΚΕ, αφιέρωσε τη ζωή του στην υπόθεση της εργατικής τάξης και του Κόμματός της, του ΚΚΕ, χωρίς να υπολογίσει ποτέ κανένα κόστος και καμιά θυσία».
Και πρόσθεσε: «Η ακλόνητη πίστη του στα ιδανικά της εργατικής τάξης, η αποφασιστικότητα και η σταθερότητα που υπεράσπιζε τα δικαιώματα των εργαζομένων, ο σταθερός προσανατολισμός στην ταξική γραμμή της ρήξης και της ανατροπής του καπιταλιστικού συστήματος τον έκανε να ξεχωρίζει ως κομμουνιστής και γνήσιος αγωνιστής, ηγέτης της τάξης του».
Συνεχίζοντας ο Τ. Τσιαπλές, υπογράμμισε: «Για τον συνάδελφο και σύντροφο Τάκη, δεν υπήρχαν δυσκολίες, δισταγμοί, πισωγυρίσματα. Ποτέ δεν είπε τη λέξη "κουράστηκα"! Ετρεχε παντού! Στα εργοστάσια, στις βιοτεχνίες, στα σούπερ - μάρκετ, στα γιαπιά, στις σήραγγες, στις υπηρεσίες για να οργανωθεί η εργατική τάξη, αλλά και σε κάθε περίπτωση που χρειαζόταν η συμβολή του για να λυθούν τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που απασχολούσαν τους εργαζόμενους».
Και επισήμανε: «Τίμησε την τάξη του και το ΚΚΕ που τον εμπιστεύτηκε. Γνώρισε το μεγαλείο που κρύβει η αναγνώριση, από τους απλούς ανθρώπους του μόχθου, της ανιδιοτελούς προσφοράς του.
Πορεύτηκε ακριβώς όπως το Κόμμα του τον γαλούχησε. Με το παράδειγμά του, με τη συνέπεια λόγων και έργων άνοιξε δρόμους και έδειξε ότι οι κομμουνιστές είναι σάρκα από τη σάρκα της εργατικής τάξης, απαντοχή στα βάσανά της, ασυμβίβαστος αντίπαλος με τους εκμεταλλευτές της και σημαιοφόρος του αγώνα για έναν κόσμο δίκαιο, ανθρώπινο. Οτι διαθέτουν όλες τους τις δυνάμεις, και τη ζωή τους αν χρειασθεί, για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες χωρίς εκμετάλλευση, χωρίς κοινωνικές ανισότητες, χωρίς πολέμους και δυστυχία».
Καταλήγοντας τόνισε: «Η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Νομού Λάρισας, τηρώντας την υπόσχεση που είχε δώσει στον συνάδελφο και σύντροφο Τάκη Τσιόγκα αποχαιρετώντας τον στο τελευταίο του ταξίδι, συνεχίζει σταθερά στο δρόμο της ανειρήνευτης ταξικής πάλης και μετά τις πρόσφατες εκλογές που ανέδειξαν ακόμα πιο ισχυρές τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, στο δρόμο που για πάνω από 3 δεκαετίες της ζωής του πορεύτηκε και ο Τάκης, και ανανεώνουμε την υπόσχεσή μας ότι θα συνεχίσουμε σταθερά σ' αυτόν το δρόμο μέχρι την τελική δικαίωσή του, για να φέρουμε, όσο γίνεται πιο σύντομα στον τόπο μας, την κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και να κάνουμε πράξη το σύνθημα "νόμος είναι το δίκιο του εργάτη" που και ο ίδιος το είχε κάνει στάση ζωής».
  • Την Κυριακή 17 Απρίλη θα γίνει πολιτικό μνημόσυνο στη μνήμη του Τ. Τσιόγκα, στη γενέτειρά του, Δολίχη Ελασσόνας, που διοργανώνει η ΚΟ Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger