Κυριακή 10 Απριλίου 2011

ΑΠΕΣΠΑΣΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗ ΣΚΙΑΘΟ Δεσμεύσεις για νέα κτίρια και καλύτερη στελέχωση


Κτιριακά και λειτουργικά προβλήματα της σχολικής «οικογένειας» στη Σκιάθο, ήρθαν στην επιφάνεια, με πρωτοβουλία των γονέων των μαθητών.
Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από την Ένωση Γονέων Δήμου Σκιάθου, αποσπάστηκαν δεσμεύσεις για νέα σχολικά κτίρια και καλύτερη οργάνωση και στελέχωση των σχολείων.
Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Σκιάθου, Νικ. Πλωμαρίτης δεσμεύτηκε για την άμεση εξεύρεση οικοπέδου για την ανέγερση του κτιρίου του Ειδικού Σχολείου Σκιάθου. Επίσης αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται για τη συντόμευση των διαδικασιών για την κατασκευή νέου κτιρίου για το Λύκειο.
Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γ. Δοδοντσάκης επεσήμανε τις ιδιαιτερότητες των σχολείων των νησιών και υποσχέθηκε ότι από την επόμενη σχολική χρονιά θα λειτουργήσουν πιο στελεχωμένα.
Από την πλευρά του, ο περιφερειακός σύμβουλος Σποράδων Φ. Χήρρας δεσμεύτηκε να είναι αρωγός σε όλες τις προσπάθειες των γονιών και εκπαιδευτικών για την αναβάθμιση της παιδείας στα νησιά και ενημέρωσε για το στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι διαδικασίες για το κτίριο του 3ου Νηπιαγωγείου Σκιάθου.
Στη συνάντηση, οι γονείς, κατέθεσαν τις δικές τους προτάσεις, ζητώντας την έκθεση μαθητικών ταυτοτήτων, τη δημιουργία ομάδας γιατρών (Καρδιολόγου, Οφθαλμίατρου) για να περιοδεύει στα νησιά στις αρχές της σχολικής χρονιάς για την εξέταση των μαθητών, ενώ τάχθηκαν υπέρ του αιτήματος της ΟΛΜΕ για την αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 5% του ΑΕΠ.
Στην εκδήλωση το «παρών» έδωσαν, η αντιδήμαρχος Σκιάθου κ. Λίτσα Κανταράκη- Τσολοβίκου, οι πρόεδροι Σχολικών Επιτροπών κ. Ν. Χαλκιάς και κ. Κ. Τσόλας, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Ζ. Μαθηνός και κ. Α. Ζλατούδης. Από την αντιπολίτευση παρευρέθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Ι. Πατσάς, κ. Θ. Τρακόσας, κ. Γ. Καραστατήρας και η δημοτική σύμβουλος κ.α Α. Φιλαρέτου. Πληθωρική ήταν η παρουσία γονέων και εκπαιδευτικών.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Do you mind if I quote a couple of your articles as long
as I provide credit and sources back to your webpage? My blog is in the exact same niche as yours and my visitors
would truly benefit from some of the information you provide
here. Please let me know if this alright with you. Many thanks!


my website - audio converter microsoft wav pcm

Powered By Blogger