Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Επίσκεψη Κ. Καρτάλη στο λιμάνι

Γράφει: magnesianews.gr




Επίσκεψη στο λιμάνι του Βόλου πραγματοποίησε ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής Κώστας Καρτάλης συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του ΟΛΒ Γ. Πρίγκο.

Η επίσκεψη επικεντρώθηκε στα σημεία του λιμένος που αντιστοιχούν α) στις εργασίες εκβάθυνσης β) στις εργασίες για την εξυπηρέτηση των κρουαζιερόπλοιων και γ) στις εργασίες φορτοεκφόρτωσης. Όπως επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Κ. Καρτάλης «Είμαι υπέρ της αυστηροποίησης των περιβαλλοντικών όρων που θα προβλέπονται στο σχέδιο της κοινής υπουργικής απόφασης για το λιμάνι του Βόλου. Τη θέση μου αυτή την έχω μεταφέρει στο ΥΠΕΚΑ.

Σε ότι αφορά στη φιλοξενία κρουαζιερόπλοιων, είναι εξαιρετικά σημαντικό να αξιοποιήσει ο Βόλος – και η Μαγνησία – τις δυνατότητες που προσφέρει ο τουρισμός της κρουαζιέρας. Η προσέλκυση κρουαζιερόπλοιων μεταφράζεται πλέον σε ανταγωνισμό των πόλεων, ποια δηλαδή μπορεί να υποδεχθεί ευπρεπέστερα και ανταγωνιστικότερα τους επισκέπτες. Όπως είναι σήμερα η κατάσταση, ο Βόλος θα δυσκολευθεί να κερδίσει το στοίχημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger