Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Νεκρός οπλίτης απο Όλιγωρία διάγνωσης


Νεκρός από μηνιγγίτιδα είναι νεαρός φαντάρος που υπηρετούσε σε μονάδα της Σύμης. Ο θάνατος του 21χρονου έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην κοινωνία της Ρόδου, από όπου καταγόταν ο άτυχος στρατιώτης, καθώς οι φίλοι του κάνουν λόγο για μοιραίες παραλείψεις και ολιγωρία εκ μέρους των αρμόδιων φορέων.
Οι στρατιώτης Ο.Π., 21 ετών έπεσε πριν από δύο εβδομάδες από το κρεβάτι του στο θάλαμό του (το πάνω κρεβάτι) και χτύπησε στο κεφάλι. Με καθυστέρηση δύο ημερών τον μετέφεραν στην Ρόδο όπου επί μία εβδομάδα δεν του γινόταν διάγνωση ούτε από τους στρατιωτικούς γιατρούς ούτε από το Νοσοκομείο της Ρόδου, παρά τον πυρετό, τους πονοκεφάλους και τα άλλα συμπτώματα που είχε.
Την περασμένη Κυριακή διαγνώστηκε μικροβιακή μηνιγγίτιδα και μετά από ενέργειες συγγενών και φίλων διακομίστηκε την περασμένη Δευτέρα στην Αθήνα, στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, σε σοβαρή κατάσταση. Ήταν όμως ήδη πολύ αργά.
Την Παρασκευή ανακοινώθηκε στους γονείς του ότι ο 21χρονος φαντάρος ήταν κλινικά νεκρός.
Οι γονείς του παιδιού δώρισαν τα όργανα του γιου τους σε συνανθρώπους τους που τα έχουν ανάγκη.
Οι φίλοι και οι συγγενείς του στρατιώτη εκφράζουν την αγανάκτησή τους και ζητούν απάντηση στα ερωτήματα γιατί οι ευθύνες έγιναν μπαλάκι, γιατί κράτησαν το στρατιώτη στη Σύμη και δεν τον έστειλαν αμέσως στη Ρόδο, γιατί υπήρξαν καθυστερήσεις στη διάγνωση της μικροβιακής μηνιγγίτιδας και γιατί δεν έγιναν εγκαίρως εξονυχιστικές ιατρικές εξετάσεις.
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1279365 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger