Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Οι 10 ομορφότερες παραλίες που έχουν παίξει σε ταινίες Η ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ!!


Και το εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη στο Καστρί της Σκοπέλου «έπαιξε» στο Mamma Mia

Σε ποιο νησί ναυάγησε μικρή η Μπρουκ Σιλντς στη «Γαλάζια Λίμνη»; Σε ποια αμμουδιά κυλίστηκαν η Κερ και ο Λάνκαστερ στο θρυλικό φιλί του «Όσο υπάρχουν άνθρωποι»; Που γυρίστηκαν σκηνές του «Mamma Mia»; Ένα σωρό παραλίες παίζουν σε διάσημες ταινίες, όμως το όνομά τους δεν γράφεται ποτέ στο cast. Γνωρίστε τις αδικημένες πρωταγωνίστριες.




Devil’s beach, Φίτζι, Γαλάζια Λίμνη (1980)


Photo: courtesy flickr.com    
Μόλις 15 χρονών η Μπρουκ Σιλντς μας συστήθηκε στη Γαλάζια Λίμνη αθώα και τόπλες, με φόντο κοκοφοίνικες και καρχαρίες. Στην ταινία ερωτεύεται τον επίσης νεαρό ξάδελφό της, όταν το ξύλινο πλοίο με το οποίο ταξιδεύουν ναυαγεί και καταλήγουν μόνοι τους σε ένα ερημικό νησί.
Η παραλία: η παραλία Devil’s Beach παραμένει ειδυλλιακή όπως και πριν από 20 και πλέον χρόνια που βρέθηκε εκεί το κινηματογραφικό συνεργείο για τα γυρίσματα. Το νησί- παράδεισος και η «παραλία του διαβόλου» προσφέρουν ονειρικές εικόνες με φοίνικες και ρηχούς κοραλλιογενείς υφάλους ιδανικούς για βουτιές και εξερεύνηση. Σήμερα δεν θα βρείτε εκεί την αχυρένια καλύβα του ζευγαριού, αλλά θα απολαύσετε χυμούς από μάνγκο, γεύματα με αστακό και άψογο room service. Στο νησί φτάνετε με υδροπλάνο ή σκάφος, αφού πρώτα προσγειωθείτε στο Nadi International Airport.



Phi Phi Leh, Ταϊλάνδη, Παραλία (2000)  



Έντεκα χρόνια πριν, είδαμε τον νεαρό Λεονάρντο Ντι Κάπριο σε ρόλο backpacker να ταξιδεύει με το σακίδιό του μέχρι την Ταϊλάνδη. Η χειρότερη ίσως ταινία στην οποία έχει παίξει ο σταρ, ευτυχώς αντισταθμίστηκε με το παραδεισένιο ειδυλλιακό τοπίο.
Η παραλία: γνωστή και χιλιοφωτογραφημένη τα επόμενα χρόνια, η παραλία βρίσκεται στο νησί Phi Phi Leh στην Ταϊλάνδη. O κόλπος Maya Bay μπορεί για τις ανάγκες της ταινίας να υποβλήθηκε σε ψηφιακή επεξεργασία, είναι όμως το ίδιο θεαματικός και από κοντά. Ζαχαρένια λευκή άμμος, ρηχά νερά και μια υποβρύχια «κορδέλα» από εντυπωσιακά κοράλλια κάνουν το σημείο ιδανικό για snorkeling. Μέχρι σήμερα στο σημείο δεν έχουν χτιστεί bungalows, ούτε έχει γίνει επέλαση από κουβαδάκια και τουρίστες με σαγιονάρες. Την παραλία μπορείτε να την επισκεφθείτε σαν ημερήσια εκδρομή, αναχωρώντας με σκάφος από τα νοτιοδυτικά ταϊλανδέζικα resorts του Πουκέτ και του Κράμπι. Αν θέλετε να διανυκτερεύσετε εκεί το βράδυ, επιτρέπεται, αρκεί να έχετε φέρει μαζί τη δική σας σκηνή.



One & Only Ocean Club, Μπαχάμες, Casino Royale (2006)



Στην πρώτη του αποστολή ως  κατάσκοπος 007, ο ξανθός Ντάνιελ Κρεγκ μας συστήθηκε, φόρεσε το σμόκιν του Τζέιμς Μποντ και κάθισε στο τραπέζι του πόκερ βάζοντας στόχο να ανατρέψει τα σχέδια του Le Chiffre, ενός ανθρώπου που ασχολούνταν με τη χρηματοδότηση τρομοκρατικών οργανώσεων.
Η παραλία: το One& Only Ocean Club που βλέπουμε σε μια σκηνή της ταινίας, είναι ένα exclusive πολυτελές resort στις Μπαχάμες στου οποίου το guestbook έχουν υπογράψει φιλοξενούμενοι όπως η Μάρθα Στιούαρτ και ο Μάικλ Τζόρνταν. Προσφέρει πολυτελή διαμονή, δωμάτια αλλά και βίλες μέσα στο  περιποιημένο γκαζόν, πισίνες, υπηρεσίες σπα, και φυσικά απεριόριστη θέα στον ωκεανό. Θα έλειπε από εκεί ένας 007;



Καστάνη, Σκόπελος, Mamma Mia (2008)



Ξαφνικά, πριν από 3 χρόνια, η Ελλάδα έστρωσε κόκκινο χαλί για να υποδεχτεί τους Μέριλ Στριπ, Κόλιν Φερθ και Πιρς Μπρόσναν και τραγουδούσε Abba. Στο μιούζικαλ με φόντο την καταπράσινη Σκόπελο, η Αμάντα Σέιφριντ λίγο πριν παντρευτεί αναζητά τον πραγματικό της πατέρα και τελικά τον βρίσκει.
Η παραλία: γεμάτη πεύκα που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα, η παραλία Καστάνη αποτέλεσε το ιδανικό Χολιγουντιανό σκηνικό. Ιδανικό επίσης για να καταγραφεί στο σελιλόιντ θεωρήθηκε και ένα από τα πιο γραφικά μέρη του νησιού, το ξωκλήσι του Αγίου Ιωάννη στο Καστρί, χτισμένο στην κορυφή ενός τεράστιου βράχου μες τη θάλασσα.



Petit Tabac, Καραϊβική, Πειρατές της Καραϊβικής (2003)



Στην Κατάρα του Μαύρου Μαργαριταριού, ο αγαπημένος κάπτεν Τζακ Σπάροου-Τζόνι Ντεπ μαζί με το ρούμι μας κέρασε και τις ειδυλλιακές εικόνες ενός τροπικού παραδείσου με κινηματογραφικά νερά που όμως είναι πέρα για πέρα αληθινά.
Η παραλία: η παραλία που βλέπουμε στην ταινία βρίσκεται στο νησάκι Petit Tabac, το οποίο μαζί με άλλα 4 ακατοίκητα επίσης νησιά αποτελούν το σύμπλεγμα Tobago Cays, το οποίο με τη σειρά του ανήκει στα νησιά  St. Vincent and the Grenadines στην Καραϊβική. Το νησάκι είναι πλήρως ακατοίκητο, ενώ παράλληλα θεωρείται προστατευόμενη περιοχή. Τι σημαίνει αυτό; Είναι το νησί που έχετε στη φαντασία σας όταν κλείνετε τα μάτια και σκέφτεστε Καραϊβική. Ένας παρθένος παράδεισος, αναλλοίωτος από τον πολιτισμό και τα κινητά τηλέφωνα, χωρίς τζετ σκι, θορυβώδη σκάφη ή επαύλεις-μεγαθήρια κατά μήκος της ακτής. Για να δείτε το νησί με τις ονειρεμένες παραλίες ξεκινάτε με σκάφος από το St. Vincent.



Leo Carrillo Beach, Καλιφόρνια, Καράτε Κιντ (1984)



Θυμηθείτε τη σκηνή που ο δάσκαλος Πατ Μορίτα και ο προστατευόμενος του Ραλφ Μάτσιο κάνουν εξάσκηση στη στάση του «γερανού» (σηκώνεις το ένα πόδι ανεβάζοντας μαζί και τα δυο χέρια) έχοντας πίσω τους τον Ειρηνικό Ωκεανό. Αν δεν σας έρχεται τίποτα στο μυαλό σημαίνει ότι δεν είχατε γεννηθεί ακόμα. Για όσους πάντως τη γνωρίζουν…
Η παραλία: βρίσκεται σε μια περιοχή του Μαλιμπού που είναι το αγαπημένο σκηνικό παραγωγών και σκηνοθετών όταν το σενάριο επιβάλλει μια τοποθεσία με άμμο και θάλασσα. Την περιοχή προτιμούν επίσης, κολυμβητές, σέρφερ και fitness freaks που βάζουν τα σορτσάκια τους και κάνουν τζόκινγκ καθημερινά στη μεγάλη παραλία.



Halona Cove, Χαβάη, Από εδώ ως την αιωνιότητα (1953)



Με φόντο τη Χαβάη του 1941 και πρωταγωνιστές μια λεγεώνα από σταρ (βλ. Μπαρτ Λάνκαστερ, Μοντγκόμερι Κλιφτ, Ντέμπορα Κερ, Φρανκ Σινάτρα), η ταινία κέρδισε 8 Όσκαρ και έμεινε στην ιστορία για μια συγκεκριμένη σκηνή: ο Λάνκαστερ με την Κερ φιλιούνται στην αμμουδιά, ενώ τους λούζουν τα κύματα.
Η παραλία: τα γυρίσματα έγιναν στο μικροσκοπικό κολπίσκο Halona, πολύ κοντά στη διάσημη παραλία Waikiki της Χαβάης. Απότομα βράχια από λάβα βυθίζονται στον ωκεανό, γι΄ αυτό αν βρεθείτε εκεί (λένε οι τουριστικοί οδηγοί) χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στο κολύμπι.



Ιndian Beach, Όρεγκον, Τwillight (2008)



Οι ρετρό βρικόλακες ξαφνικά έγιναν μόδα χάρη στην έμπνευση της συγγραφέως Στέφανι Μάγιερ. Οι περισσότερες σκηνές της ταινίας γυρίστηκαν στη συννεφιασμένη Ουάσινγκτον, κάποιες όμως από τις σκηνές παραλίας γυρίστηκαν 200 μίλια νότια του Όρεγκον, σε ένα εντυπωσιακό πάρκο που συνδυάζει τις μπλε εικόνες του ωκεανού με αυτές του καταπράσινου δάσους.
H παραλία: η Indian Beach βρίσκεται στο Ecola State Park. Αγαπημένη των σέρφερ λόγω των εντυπωσιακών της κυμάτων, ενδείκνυται επίσης για κολύμπι αλλά και για ψάρεμα. Παράλληλα, η  γύρω περιοχή προσφέρεται για εκδρομές και εξερευνήσεις. Πλούσια σε πράσινο και ιδιαίτερα υπερήφανη για την πανίδα που έχει συγκεντρώσει, θεωρείται ιδανικός οικογενειακός προορισμός, ενώ την άνοιξη η περιοχή έλκει και χομπίστες που παρατηρούν με τα κιάλια τις εντυπωσιακές γκρι φάλαινες που κάνουν βουτιές στα ανοιχτά.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οι παραλίες που αναφέρονται είναι 8, ποιες είναι οι άλλες 2; Να ξέρουμε και ποια ακόμα είναι από την Σκόπελο.

Powered By Blogger