Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

«Δεν είχαμε στον ήλιο μοίρα»,


Περιοχές όπως η Μαγνησία βρίσκονται στα αζήτητα των μεγάλων τουρ οπερέιτορ και αναζήτησαν σανίδα σωτηρίας στις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους.
«Δεν είχαμε στον ήλιο μοίρα», λέει ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Κ. Λεβέντης. Το 2008, όμως, η γερμανική Air Berlin χτύπησε λαβράκι, καθώς ξεκίνησε με δύο πτήσεις την εβδομάδα και από τη δεύτερη κιόλας χρονιά άρχισε να μαζεύει κέρδη, αφού η πληρότητα ξεπέρασε το 85%. Ακολούθησε από πέρυσι η ιρλανδική Ryanair, ενώ φέτος ξεκινά πτήσεις και η αυστριακή Lauda Air. Ετσι, εκ του μηδενός και μέσα σε τρία χρόνια, οι ξενοδόχοι της περιοχής κατάφεραν να έχουν στη διάθεσή τους 1.000 αεροπορικές θέσεις εβδομαδιαίως.
Οι Γερμανοί της Air Berlin, μάλιστα, τρίβουν τα χέρια τους, αφού η εταιρεία τους είναι η μόνη που πετά από τη Γερμανία στην περιοχή. Αυτό τους έδωσε την ευκαιρία να αυξήσουν τις τιμές των εισιτηρίων σήμερα, πλέον, μετ' επιστροφής κοστίζουν 300 ευρώ (!) αν και είναι εταιρεία χαμηλού κόστους. Την ίδια στιγμή, οι τιμές των εισιτηρίων της για τη γειτονική Τουρκία είναι 50% χαμηλότερες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger