Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Εδώ κινδυνεύει όλη η ανθρωπότητα και εμείς ασχολούμαστε με την φώκια ρε πατέ καλά?

Υγιής πια, θα απελευθερωθεί το Σάββατο!

Έπειτα από πέντε εβδομάδες στο Κέντρο Περίθαλψης Μεσογειακής Φώκιας της MOm, στη Στενή Βάλα Αλοννήσου, έφτασε η μεγάλη ώρα για τον Νηρέα, τη νεαρή μεσογειακή φώκια, που είχε βρεθεί στις 14 Φεβρουαρίου του 2011, στην παραλία Φελωτή στα Κύθηρα. Ο μικρός Νηρέας είναι πλέον έτοιμος να επιστρέψει στην ανοιχτή θάλασσα και θα απελευθερωθεί το Σάββατο, 19 Μαρτίου, στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου Βορείων Σποράδων.

Ο Νηρέας βρέθηκε σε ηλικία περίπου 2,5 μηνών, πολύ εξασθενημένος και αφυδατωμένος, ενώ στο πεπτικό του σύστημα έφερε ένα πολύ μεγάλο αριθμό ενδοπαρασίτων, που είχαν επιδεινώσει επικίνδυνα την υγεία του.

Η νεαρή Μονάχους Μονάχους, σύμφωνα με τους ειδικούς της Ομάδας Περίθαλψης, ανταποκρίθηκε πολύ γρήγορα στο πρόγραμμα περίθαλψης και αφού ολοκλήρωσε τη φαρμακευτική αγωγή του κατάφερε να πάρει γρήγορα βάρος, ξεπερνώντας τα 50 κιλά. Έτσι ο Νηρέας υγιής πια, μπήκε στην τελική ευθεία για την απελευθέρωσή του. Το νεαρό φωκάκι θα απελευθερωθεί στην περιοχή του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου Β. Σποράδων, σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου. Από κει θα ξεκινήσει το μακρύ ταξίδι του στις ελληνικές θάλασσες.

Η MOm ευχαριστεί θερμά όλους όσοι βοήθησαν στη διάσωση και περίθαλψη του Νηρέα. Το λιμεναρχείο Καψαλίου, και ιδιαιτέρα τον λιμενάρχη, Κ. Καλλίγερο, την κτηνίατρο Κ. Σταθάτου, για την ευαισθησία τους και την άμεση ανταπόκριση, το πλήρωμα του πλοίου ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ για την ασφαλή μεταφορά του ζώου από τα Κύθηρα στη Νεάπολη.
http://www.newsbeast.gr/environment/arthro/140461/eftase-i-megali-ora-gia-ton-nirea/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger