Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των νεκρών και εύχεται την ανάρρωση των δύο τραυματισμένων αστυνομικών».

Αιματηρή ένοπλη συμπλοκή μεταξύ αστυνομικών και αγνώστων που επέβαιναν σε αυτοκίνητο τύπου τζιπ, σημειώθηκε χτες στις 6.50 το βράδυ στη λεωφόρο Κηφισού στην περιοχή του Ρέντη. Νεκροί είναι δύο αστυνομικοί και άλλοι δύο ελαφρά τραυματίες.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ καταδίωκαν το τζιπ, όταν ξαφνικά οι επιβαίνοντες σε αυτό πυροβόλησαν με «Καλάσνικοφ» και πιστόλι, με αποτέλεσμα οι σφαίρες να χτυπήσουν τους μοτοσικλετιστές. Οι δράστες οδηγούσαν κλεμμένο αυτοκίνητο, με κλεμμένες πινακίδες και ήταν ύποπτοι ληστείας σε περίπτερο στο Μενίδι. Οι αστυνομικοί μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Το όχημα και ο οπλισμός βρέθηκαν αργά το βράδυ σε περιοχή του Ρέντη.
Για τη δολοφονική επίθεση κατά των τεσσάρων αστυνομικών, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, με σχόλιό του, υπογραμμίζει:
«Η γκανγκστερική ένοπλη επίθεση εναντίον αστυνομικών επιβεβαιώνει ότι τα μέτρα που σωρηδόν έχουν πάρει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, και της ΝΔ προηγουμένως, είναι μέτρα καταστολής του λαϊκού κινήματος (τρομονόμοι, κάμερες κ.ά.), ενώ την ίδια ώρα οι συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος και τα διάφορα κέντρα που συνδέονται με αυτό αλωνίζουν. Η πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είναι και σ' αυτόν τον τομέα ταξική.
Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των νεκρών και εύχεται την ανάρρωση των δύο τραυματισμένων αστυνομικών».
Powered By Blogger