Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

ΨΕΥΤΕΣ ΠΑΝΤΑ ΕΙΤΑΝ !



Ο ρωσικός στρατός ισχυρίζεται ότι οι πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν και που μεταδόθηκαν στον παγκόσμιο τύπο, για αεροπορικές επιθέσεις από πλευράς του Καντάφι, δεν ευσταθούν.
Αφήνουν μάλιστα να εννοηθεί, ότι πρόκειται περί συνειδητής παραπληροφόρησης από πλευράς κάποιων μέσων, ώστε στη συνέχεια να δικαιολογηθεί στη κοινή γνώμη μια επέμβαση στη χώρα, με το πρόσχημα της «ανθρωπιστικής» βοήθειας.
Σύμφωνα με το δίκτυο Russia Today, οι ανώτατοι στρατιωτικοί της Ρωσίας που παρακολουθούν τις εικόνες από τους δορυφόρους, έχουν καταλήξει στο ότι «κάποιες αναφορές των δυτικών ΜΜΕ δεν ανταποκρίνονται στη πραγματική εικόνα που οι ίδιοι έχουν από τους δορυφόρους».
Πιο συγκεκριμένα, οι υποτιθέμενες επιθέσεις της 22 Φεβρουαρίου στη Βεγγάζη και στη Τρίπολη, που μεταδόθηκαν (μεταξύ άλλων) από το BBC και το Al Jazeera, δεν καταγράφηκαν από τους ρωσικούς δορυφόρους.
Παράλληλα, σύμφωνα με το Russia Today, δεν υπάρχει κανένα βίντεο τηλεοπτικού συνεργείου, που να καταγράφει τέτοιες επιθέσεις.
Αν και υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι το καθεστώς του Καντάφι όντως χρησιμοποιεί την αεροπορία του εναντίον των αντικαθεστωτικών στην ανατολική πλευρά της χώρας, εν τούτοις οι φήμες για αεροπορική επίθεση εναντίον των διαδηλωτών, που μεταδόθηκαν κατά κόρον από τα ΜΜΕ όλου του κόσμου, δεν βασίζονται σε απτές αποδείξεις.
Ο τρόμος που έρχεται από τον ουρανό και σφαγιάζει αμάχους και γυναικόπαιδα επαναλαμβάνεται συνεχώς από τα ΜΜΕ, και τους πολιτικούς της Δύσης, και χρησιμοποιείται ως δικαιολογία για να επέμβουν στρατιωτικά το ΝΑΤΟ και η Αμερική, για δήθεν ανθρωπιστικούς λόγους. Καθόλου βέβαια δεν αναφέρεται το γεγονός ότι στη Λιβύη υπάρχουν τα μεγαλύτερα πετρελαϊκά αποθέματα ολόκληρης της Αφρικής.
Η ιστορία μας διδάσκει πως κάθε φορά που οι ΗΠΑ εμπλέκονται σε σύγκρουση, αυτή ξεκινάει από κάποιο στημένο πρόσχημα, που να δικαιολογεί αυτή την εμπλοκή. Οι «ανθρωπιστικοί» πόλεμοι  είναι πολύ εύκολο να περάσουν στη κοινή γνώμη, αφού τα ανθρώπινα συναισθήματα, και η συμπάθεια προς αθώα θύματα, είναι εύκολο να χειραγωγηθεί.
Ποιος δεν θυμάται τις μαϊμού ιστορίες για τις θερμοκοιτίδες του Κουβέιτ, όπου υποτίθεται ότι με εντολή του Saddam Hussein, οι Ιρακινοί στρατιώτες έβγαζαν τα βρέφη από τις θερμοκοιτίδες τους, και τα άφηναν να πεθάνουν αβοήθητα στο παγωμένο δάπεδο. Αυτή τη πληροφορία την είχαν υπερεκμεταλλευτεί  τότε τόσο τα ΜΜΕ, όσο και ο ίδιος ο Bush για να ξεκινήσει την καταιγίδα της ερήμου.
Στην συνέχεια βέβαια, αποκαλύφτηκε ότι η όλη ιστορία ήταν ένα κατασκεύασμα της εξόριστης κυβέρνησης του Κουβέιτ, σε συνεργασία με την αμερικανική εταιρία δημοσίων σχέσεων Hill & Knowlton της οποίας διευθύνων σύμβουλος ήταν ο  συνεργάτης του Αμερικανού προέδρου Craig Fuller.
Κάτι παρόμοιο έγινε και λίγο αργότερα στη δεκαετία του 1990, όταν ο Bill Clinton διέταξε φουλ επίθεση εναντίον της Σερβίας, εκμεταλλευόμενος τεχνητές εικόνες από ένα υποτιθέμενο ναζιστικού τύπου στρατόπεδο συγκέντρωσης , στο οποίο οι Σέρβοι δήθεν φυλάκιζαν Βόσνιους Μουσουλμάνους.
Το όλο σκηνικό που αναμεταδόθηκε από τα παγκόσμια ΜΜΕ ήταν έτσι στημένο, ώστε να φαίνεται πως οι κρατούμενοι ήταν κλεισμένοι μέσα σε συρματοπλέγματα, ενώ στη πραγματικότητα το βρετανικό τηλεοπτικό συνεργείο ήταν μέσα σε περιφραγμένο από συρματοπλέγματα χώρο, κινηματογραφώντας προς τα έξω, όπου είχαν μαζευτεί διάφοροι περίεργοι Βόσνιοι. Ένα μάλιστα  άγρια «βασανισμένο» θύμα, αποδείχτηκε αργότερα ότι ήταν απλά ένας Βόσνιος με μια γενετική παραμόρφωση.
Για αυτό, ότι και να βλέπουμε σε σχέση με τη Λιβύη, δεν θα πρέπει ποτέ να ξεχνάμε αυτό που αναφέρεται στο Η Τέχνη του Πολέμου του Sun Tzu, «Κάθε πόλεμος βασίζεται στη παραπλάνηση…, και το πρώτο  πάντα θύμα είναι  η αλήθεια».

S.A.-Prison Planet
http://www.antinews.gr/2011/03/04/88970/ 
Powered By Blogger