Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Η κυρία Παναγιώτα Αγγελέτου αντιδήμαρχος Σκοπέλου. Συναντήθηκε με την Πόπη Γερακάρη

Στενή συνεργασία και σκληρή δουλειά, χωρίς καθυστερήσεις και χρονοτριβές, ήταν το μήνυμα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας προς τους αιρετούς της Μαγνησίας αλλά και του δήμου Καρδίτσας, 

...οι οποίοι ενημερώθηκαν σήμερα από στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής Θεσσαλίας, στη Λάρισα, για τις αναπτυξιακές δυνατότητες αλλά και τις αυστηρές  απαιτήσεις του ΕΣΠΑ, για το 2011.

Πρόκειται για την τέταρτη κατά σειρά ενημερωτική συνάντηση εργασίας που διοργάνωσε    η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας προκειμένου να ενημερωθούν οι νέοι δήμαρχοι και αυτοδιοικητικοί παράγοντες των Καλλικρατικών δήμων της Θεσσαλίας σχετικά με το ΕΣΠΑ. Στόχος όπως έχει ήδη επισημάνει η Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Πόπη Γερακούδη είναι να καταγραφούν οι  απόψεις των αιρετών και να ιεραρχηθούν οι ανάγκες που είναι άμεσα υλοποιήσιμες, ώστε να διευκολυνθεί ο προγραμματισμός της Διαχειριστικής Αρχής της περιφέρειας Θεσσαλίας σε ότι αφορά στις προκηρύξεις και εντάξεις έργων.

Συγκεκριμένα σήμερα ενημερώθηκαν  οι δήμοι Ρήγας Φεραίος, Αλμυρού, Ζαγοράς-Μουρεσίου, Νοτίου Πηλίου, Σκιάθου, Σκοπέλου, Αλοννήσου του ν. Μαγνησίας, τους οποίους εκπροσώπησαν οι αντιδήμαρχοι κ.κ.: Νίκος Μπομπότης Ρήγα Φεραίου, Μαρία Σαμαρά Ζαγοράς –Μουρεσίου, Ηλίας Τσαμπίρας Αλμυρού, Ευάγγελος Νασιόπουλος Νοτίου Πηλίου, Ορέστης Παπαχρήσου Αλοννήσου και Παναγιώτα Αγγελέτου αντιδήμαρχος Σκοπέλου.  Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης υπηρεσιακά στελέχη από τις τεχνικές υπηρεσίες και τις διευθύνσεις Προγραμματισμού των παραπάνω δήμων.

Αργότερα το μεσημέρι, ανάλογη ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του δημάρχου Καρδίτσας Κων/νου Παπαλού,  ο οποίος συνοδευόταν από τους αντιδημάρχους  κ.κ. Νίκο Καραγιάννη και Αθανάσιο Μαρκινό, τον ειδικό σύμβουλο του Δήμου κ. Αντώνη Κωνσταντέλλο, τον διευθυντή της ΑΝ.ΚΑ. κ.   Βασίλη Μπέλλη και υπηρεσιακά στελέχη του δήμου.

Η θεματολογία των συναντήσεων αφορούσε την πορεία και την  πρόοδο του ΕΣΠΑ στη Θεσσαλία, την επίτευξη των στόχων του  Μνημονίου, τη διαχείριση του Προγράμματος, την  επιτάχυνση υλοποίησης των ενταγμένων έργων, την ωρίμανση  έργων προς ένταξη, τη διαχειριστική επάρκεια δικαιούχων  και τέλος την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ  και τον προγραμματισμό της  Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Θεσσαλίας.

Όπως αναφέρθηκε στη διάρκεια των συναντήσεων, στόχος  είναι μέχρι το τέλος του 2011 για τους πόρους που διαχειρίζεται η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχής  Θεσσαλίας να απορροφηθούν τουλάχιστον 40 εκ. ευρώ. Δηλαδή το  ποσοστό απορρόφησης  του ΕΣΠΑ για την ΕΔΑ Θεσσαλίας , να ανέλθει πάνω από το  27%. Πρόκειται για ένα στόχο αρκετά δύσκολο,  δεδομένων και των γενικότερων συνθηκών που επικρατούν στη χώρα, ωστόσο εφικτό υπό την προϋπόθεση ότι θα συνεχιστεί και θα εμπεδωθεί η συνεργασία  μεταξύ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, της Διαχειριστικής Αρχής, του  υπουργείου, των αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και της αιρετής Περιφέρειας στη δικαιοδοσία της οποίας θα περάσει η διαχείριση του ΕΣΠΑ από την 1-7-2011.

http://www.trikalanews.gr/article/24949/

Powered By Blogger