Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Προειδοποίηση Θανάση Νάκου για Καναντέρ

Γράφει: magnesianews.gr
21/03/2011, 20:35



Ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Ν.Δ., Βουλευτής Μαγνησίας Θανάσης Νάκος, μετά την κατάθεση Ερώτησης στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, για την καθυστέρηση της συντήρησης των πυροσβεστικών αεροσκαφών Καναντέρ δήλωσε μεταξύ άλλων, ότι «Μόλις δυόμιση μήνες πριν από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, το σύνολο σχεδόν του στόλου των πυροσβεστικών αεροσκαφών τύπου Καναντέρ που διαθέτει η χώρα μας, δεν βρίσκονται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Οι τεράστιες ελλείψεις προσωπικού –και ειδικότερα εξειδικευμένων πιστοποιημένων μηχανικών– στην ΕΑΒ, καθιστούν πλέον πολύ δύσκολη την έγκαιρη ολοκλήρωση της συντήρησης όλων των Καναντέρ.


Κρούουμε σήμερα τον κώδωνα του κινδύνου στην κυβέρνηση και στα αρμόδια υπουργεία, πριν να είναι πολύ αργά, και τους καλούμε να λάβουν άμεσα πρωτοβουλίες ώστε το Πυροσβεστικό Σώμα να έχει εγκαίρως στη διάθεσή του τα πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Ας μην εξαντλήσουν και πάλι το πνεύμα… οικονομίας και δημοσιονομικής πειθαρχίας σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, που αφορά την ασφάλεια και την προστασία της χώρας και των πολιτών. Για να μην κλαίμε μετά σε αποκαΐδια…».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger