Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Ακούτε εδώ επαγγελματίες Σκοπελίτες και ξενοδόχοι?

Πήραν τις τύχες στα χέρια τους οι επαγγελματίες

Στη Σκιάθο, προχώρησαν πλέον σε συμφωνίες και ενέργειες για τη στήριξη του τουρισμού
Γράφει: magnesianews.gr
30/03/2011, 12:15



Σε συνεχή εγρήγορση καλεί τους ξενοδόχους αλλά και τους υπόλοιπους επαγγελματίες της Σκιάθου, ο Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου Ι. Κουκουλάκης, με αφορμή το γενικότερο σκηνικό της κρίσης.


Σύμφωνα με τον ίδιο, η «Σκιάθος μέσα σε αυτές τις δυσοίωνες συγκυρίες ευτυχώς παρουσιάζει σταθερά ποσοστά πωλήσεων σε σχέση με πέρυσι. Σε αυτό το αποτέλεσμα ευνόησε πολύ η συνετή πολιτική τιμών των ξενοδόχων και ιδιοκτητών και το μικρό μέγεθος του νησιού» .


Σύμφωνα με τον ίδιο και στη βάση επιστολής που απευθύνει σε όλους, «το θέμα που καίει στην δική μας περίπτωση είναι η προβολή του νησιού και του τουριστικού προϊόντος».
Η Ένωση Ξενοδόχων ωστόσο, προχώρησε σε συγκεκριμένες ενέργειες στις οποίες συμμετείχαν και συνεργάστηκαν και άλλοι σύλλογοι του νησιού.


Όπως τονίζει, «θα εκδοθεί χάρτης της Σκιάθου τελευταίας τεχνολογίας παρόμοιος με το Sky map και τα έσοδα από τις διαφημίσεις θα διατεθούν αποκλειστικά για την προβολή του νησιού, ο οποίος θα διατίθεται από όλα τα ξενοδοχεία, εστιατόρια, μαγαζιά και λοιπά καταστήματα.


Ακόμη επετεύχθη ειδική συμφωνία με την PepsiCo που αφορά όλα τα προϊόντα , καθώς η εταιρεία θα παρέχει 45% έκπτωση και αυτόματα το 10% αυτής της έκπτωσης θα πηγαίνει στο κοινό ταμείο για την προβολή. Παρόμοια συμφωνία έχουν επιτύχει και με την μπύρα Pilsner και Berlin.


Ο τοπικός τηλεοπτικός σταθμός AVANTI θα τροφοδοτεί με υλικό και ανταποκρίσεις από την Σκιάθο τον ΑSTRA ,ενώ για δεύτερη χρονιά θα γίνει διοργάνωση εκθέσεων ζωγραφικής σύγχρονης Τέχνης , ενώ έχει εξασφαλιστεί συνεργασία και συνεχή αναφορά της Σκιάθου σε όμιλο οχτώ περιοδικών.
Θα διοργανωθεί επίδειξη υψηλής ραπτικής διάσημων Ελλήνων σχεδιαστών , εκτυπώθηκε έντυπο που περιέχει όλα τα ξενοδοχεία της Σκιάθου και διανέμεται στις εκθέσεις στο εξωτερικό, ενώ θα υπάρχει συμμετοχή σε όλες τις εκθέσεις.
Σύμφωνα με τον κ. Κουκουλάκη, απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση των ανωτέρω είναι η συμμετοχή και η υποστήριξη όλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger