Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Η Σμύρνη βρίσκεται στην προέκταση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, κ. Νταβούτογλου


Λίγες ημέρες πριν αρχίσει η προκλητική περιοδεία  του στην Θράκη ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας έδωσε συνέντευξη στη «Καθημερινή» και τον Α. Παπαχελά, όπου συνεχίζοντας τις μεθοδεύσεις για το Αιγαίο και το Καστελόριζο δηλώνει:
«Το Καστελόριζο βρίσκεται στη Μεσόγειο. Σ΄ ότι αφορά το νησί του Καστελόριζου,η Τουρκία έχει βάσιμες νομικές και πολιτικές θέσεις, σε συμφωνία με το Διεθνές Δίκαιο και τη νομολογία των διεθνών δικαστηρίων, συμπεριλαμβανομένης και της Χάγης. Και γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα και η Τουρκία διαφωνούν σχετικά με τις θαλάσσιες ζώνες στην Ανατολική Μεσόγειο».

Με άλλα λόγια το Καστελόριζο δεν ανήκει στο Αιγαίο, οπότε τίθεται εκτός διαπραγμάτευσης (που κάνει όπως φαίνεται στα μυστικά η κυβέρνηση Παπανδρέου)
Οπότε δεν έχουμε παρά να απαντήσουμε κι εμείς στον Τούρκο ΥΠΕΞ με αυτό που λέγεται ήδη στο διαδίκτυο: ” Και η Κωνσταντινούπολη ανήκει στον Βόσπορο, κ. Νταβούτογλου ….“.

Και η Σμύρνη βρίσκεται στην προέκταση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, θα προσθέταμε εμείς

Επίσης ο κ. Νταβούτογλου υπερασπίζεται τις «αβλαβείς διελεύσεις», όπως τις χαρακτηρίζει, των τουρκικών πολεμικών πλοίων στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Και προτρέπει μάλιστα τα ελληνικά πλοία να πράξουν το ίδιο στην Τουρκία. Ναι με καπετάνιο τον Θ. Πάγκαλο των Ιμίων…
http://www.antinews.gr/2011/03/06/89311/#more-89311 
Powered By Blogger