Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Περιβαλλοντικές λύσεις και δεσμεύσεις για τη Μαγνησία



Συνάντηση του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας και Προέδρου της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής Κώστα Καρτάλη και του Ειδικού Γραμματέα Υδατικών Πόρων του Υπουργείου Περιβάλλοντος Αν. Ανδρεαδάκη πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα με τη συμμετοχή της Δημάρχου Ρήγα Φεραίου Ελ. Λαίτσου, του Δημάρχου Σκοπέλου Γ. Μιχελή και του Αντιδημάρχου Ζαγοράς-Μουρεσίου Θ. Μπρίζη.


Όπως σημείωσε ο Κ. Καρτάλης «Με τη σύσκεψη αυτή προωθήσαμε ακόμη περισσότερο το σχεδιασμό για την περιβαλλοντική θωράκιση των Δήμων της Μαγνησίας σε ότι αφορά στην επεξεργασία λυμάτων και τα δίκτυα αποχέτευσης. Είχε άλλωστε προηγηθεί ευρεία σύσκεψη για τους Δήμους Βόλου, Αλμυρού και Νοτίου Πηλίου που οδήγησε σε σειρά τεχνικών έργων επεξεργασίας λυμάτων και δικτύων αποχέτευσης που εντάσσονται στο πρόγραμμα προστασίας του Παγασητικού αλλά και ειδικότερη σύσκεψη για το Δήμο Αλοννήσου.» Αναλυτικά κατά τη συνάντηση εξετάσθηκε η τεχνική ωρίμανση των έργων βιολογικού καθαρισμού και δικτύων αποχέτευσης στους παραπάνω Δήμους ώστε να ενταχθούν προς χρηματοδότηση στα μέτρα 2.9 και 2.11 του Προγράμματος ΕΣΠΑ του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Ο Ειδικός Γραμματέας του ΥΠΕΚΑ ήταν θετικός για την ένταξη των έργων του βιολογικού Τσαγκαράδας-Κισσού-Αγιου Ιωάννη, των έργων αποχέτευσης στην ευρύτερη περιοχή Βελεστίνου καθώς και του βιολογικού καθαρισμού Γλώσσας Σκοπέλου και ζήτησε από τους Δήμους να καταθέσουν τα απαιτούμενα τεχνικά δελτία μέχρι το τέλος Μαρτίου 2011.


Παράλληλα θα κατατεθεί το τεχνικό δελτίο για το έργο μελέτης – κατασκευής του βιολογικού καθαρισμού Ζαγοράς, ώστε να εξετασθεί η δυνατότητα ένταξης του στο ΕΣΠΑ, όπως και το τεχνικό δελτίο του Δήμου Ρήγα Φεραίου αναφορικά με το πρόβλημα υδροδότησης λόγω αυξημένης παρουσίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger