Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

«Καταργούν την 25η Μαρτίου»

Με τίτλο «καταργούν την 25η Μαρτίου κάνοντας δώρο στους εργοδότες τις αργίες και τα μεροκάματα» η παράταξη «Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων» εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει τα εξής:
«Σε κλίμα Αλαφούζου για την Επανάσταση, η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, προσχώρησε σήμερα στην ιδέα να μην υπάρξει εφέτος, επέτειος του 1821 για τους δημοσιογράφους και να κυκλοφορήσουν οι εφημερίδες.
Δυο μόλις ημέρες, πριν την 24ωρη απεργία της Πέμπτης, το ΔΣ αποφάσισε:
1. Να υπακούσει και στους ιδιοκτήτες των εφημερίδων, για κατάργηση της αργία την 25ης Μαρτίου, και για τις πρόσθετες αμοιβές που θα πρέπει να πληρώσουν για την εργασία σʼ αυτές τις αργίες και τα Σαββατοκύριακα
Έτσι οι εφημερίδες (πρωινές - απογευματινές) θα κυκλοφορήσουν την Παρασκευή 25 Μαρτίου μέρα της αργίας και την επομένη το Σάββατο, οι κυριακάτικες. Το ίδιο ισχύει για τις αθλητικές και οικονομικές εφημερίδες.
Με τον τρόπο αυτό οι εργοδότες , με την συναίνεση της γνωστής παρέας στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, κάνουν κουρελόχαρτο τη σύμβαση πληρώνουν (αν πληρώσουν) ό,τι και όποιους γουστάρουν, αλλά ταυτόχρονα θα έχουν τα φύλλα τους στο περίπτερο περισσότερες ημέρες, ανεβάζοντας έτσι τις πωλήσεις τους.
Άλλωστε το αγοραστικό ενδιαφέρον προμηνύεται αυξημένο λόγω της συνόδου κορυφής και όσα φέρνει το τετραήμερο μέσα στη σακούλα.
2. Να δώσει πράσινο φως για γενική απογραφή εργαζομένων στα ΜΜΕ, στην Κυβέρνηση και βέβαια στους εργοδότες, κάτι που ζητάνε από καιρό, ώστε να δηλώσουν τώρα οι δημοσιογράφοι στα αφεντικά τους, αν έχουν κι άλλη δουλειά και πόσα παίρνουν.
Έτσι με πρόσχημα έγγραφο από το γραφείο Χυτήρη, που αφορά μόνο στην καθιερωμένη διαδικασία -για όποιον εργάζεται ταυτόχρονα και σε γραφείο Τύπου-θέλουν τώρα, με πρόταση Νταβανέλλου, να φακελώσουν τους εργαζόμενους στο ΑΠΕ, όπου εφαρμόζεται η ΣΣΕ των εφημερίδων και να επεκτείνουν την υποχρέωση αυτή, για όλους τους συντάκτες, που δουλεύουν με την ίδια ΣΣΕ.
Επιχειρούν για δεύτερη φορά να κρεμάσουν τους συναδέλφους στα μανταλάκια, όπως έκαναν στις μέρες του Ρουσόπουλου, έστω και αν είχε ρίξει τότε γιʼ αυτό, «καμπάνα» στην Ένωση, η Αρχή Προσωπικών Δεδομένων».
Πηγή: onsports.gr
http://www.newsbomb.gr/media-agb/story/katargoyn-thn-25h-martioy 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger