Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ WIND ΜΑΣ ΚΗΡΥΞΕ ΠΟΛΕΜΟ


H εταιρεια αποφασισε να περικοψει το επιδομα standby υψους 150 ευρω ανα μηνα για τους εργαζομενους που ασχολουνται στα τεχνικα τμηματα

Εκτακτη Γενικη Συνελευση, τη Δευτερα 21 Φεβρουαριου 2011 στις 5:30 μμ στο κτιριο της λ. Αθηνων
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ WIND ΜΑΣ ΚΗΡΥΞΕ ΠΟΛΕΜΟ

Η εταιρία έβαλε σε εφαρμογή το ξήλωμα κατακτήσεων χρόνων. Ακόμα ηχεί στα αυτιά των μελών του ΔΣ του Σωματείου η θέση που διατύπωσε ο CEO της WIND σε πρόσφατη συνάντηση: “δεν θέλουμε να προχωρήσουμε σε μειώσεις μισθών”. Οι πράξεις όμως δείχνουν ότι αυτό ακριβώς επιδιώκει και έχει ήδη ξεκινήσει η διοίκηση…
Λίγες μέρες μετά, συγκεκριμένα την Τετάρτη 16/2, μας ανακοινώθηκε από το Τμήμα Προσωπικού πως από 15 Μαρτίου μπαίνει σε εφαρμογή η ριζική ανατροπή του ισχύοντος καθεστώτος όσον αφορά την ετοιμότητα (standby) των συναδέλφων μας στα Τεχνικά Τμήματα.
Η ετοιμότητα (standby) είναι απαραίτητη στα παραπάνω τμήματα για:
ü      να αντιμετωπίζονται άμεσα οι βλάβες του δικτύου.
ü      βραδινές εργασίες για την αναβάθμιση του δικτύου, που δεν μπορούν να γίνουν την ημέρα.
ü      την τεχνική υποστήριξη του δικτύου σε περίπτωση κακών καιρικών συνθηκών (χιόνια, καταιγίδες, καύσωνες).
Οι συνάδελφοι αυτοί έχουν 24 ώρες το 24ωρο το τηλέφωνό τους ανοικτό και χρειάζεται να προσαρμόζουν όλο τον ατομικό και οικογενειακό τους προγραμματισμό για να μπορούν να επεμβαίνουν άμεσα σ’ όλες αυτές τις περιπτώσεις. Γι’ αυτή την επώδυνη κατάσταση που αντιμετωπίζουν, έχει καθιερωθεί σχεδόν από την ίδρυση της τότε TELESTET να αμείβονται μ’ ένα πάγιο ποσό, το οποίο εντάχθηκε και στην Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση του 2006-2007 ως επίδομα ετοιμότητας ύψους 150 €/μήνα.

Αυτά τα 150 € είναι που έχουν μπει στο μάτι της εταιρίας. Με τις ανατροπές που θέλει να επιβάλλει, αρκετοί από τους συναδέλφους θα χάσουν από το ετήσιο εισόδημά τους μέχρι και 1200 €, αφού με διάφορα τεχνάσματα δεν θα ανήκουν στο δυναμικό ετοιμότητας (standby) για μεγάλα χρονικά διαστήματα που φτάνουν και τους 8 μήνες. Πρόκειται για ένα χαράτσι που δεν μπορούν να το αντέξουν οι τσέπες των συναδέλφων.

Και δεν είναι μόνο το οικονομικό χτύπημα. Υπάρχει και συνέχεια: Χειροτερεύουν και τους όρους του standby. Χτυπάνε και την εργασιακή σχέση που υπήρχε ως τώρα στην παροχή της ετοιμότητας (standby). Δηλαδή, αλλάζουν τη συχνότητα που έμπαινε κάποιος σε καθεστώς ετοιμότητας (standby). Ως τώρα, σε αρκετά τμήματα η συχνότητα ήταν καλύτερη. Σε μερικά τμήματα, η συχνότητα είναι αρκετά πυκνή και φτάνει μέχρι και τις τρεις εβδομάδες το μήνα. Σε άλλους συναδέλφους, που ήρθαν από τη συγχώνευση με την TELLAS, εφαρμόζουν ετοιμότητα 15 συνεχόμενων ημερών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την προσωπική και οικογενειακή ζωή τους. Η κατάσταση αυτή έχει επιδεινωθεί τον τελευταίο χρόνο με την «εθελούσια» έξοδο, όπου πολλά τμήματα αποδεκατίστηκαν και η εργασία τους μοιράστηκε στους εναπομείναντες. Αυτή την αύξηση του χρόνου όπου είμαστε σε καθεστώς ετοιμότητας προσπαθούν πλέον να την περάσουν και στα υπόλοιπα τμήματα της εταιρίας, χαρακτηρίζοντάς το «απονομή δικαιοσύνης»!! και «αναβάθμιση της ποιότητας»!! και υποκρινόμενοι πως δεν είναι σκοπός τους να μειώσουν τα εισοδήματά μας.

Βαφτίζουν δίκαιο και ποιοτικό ότι τους συμφέρει. Παίρνουν ως μέτρο το χειρότερο και προσπαθούν να το γενικεύσουν. Με τις αποφάσεις αυτές:
ü      Μας οδηγούν σε εξοντωτικό καθεστώς ετοιμότητας(standby) και σε εντατικοποίηση της εργασίας.
ü      Απαξιώνουν μια ιδιαίτερα σημαντική εργασία που χρειάζεται γνώσεις τεταμένη προσοχή και διαρκή εγρήγορση.
ü      Βάζουν σε κίνδυνο τη σωματική και ψυχική μας υγεία.
ü      Κι όλα αυτά για μερικές χιλιάδες € και έχουν το θράσος να επικαλούνται την ποιότητα. Αν τους ενδιέφερε η ποιότητα:
=> Δεν θα αφήναν σημαντικές εργασίες σε εργολάβους, που αποδεδειγμένα παρέχουν κακές υπηρεσίες και δυσφημούν την εταιρία στους πελάτες της.
=> Θα φρόντιζαν να πραγματοποιούν πιο συχνά σεμινάρια και όχι οι εργαζόμενοι να μετατρέπονται σε εκπαιδευτές.
Ενώ πετσοκόβουν τους δικούς μας μισθούς, εμάς των χαμηλόμισθων, συνεχίζουν προκαλώντας την οργή μας την προνομιακή μεταχείριση των στελεχών της εταιρίας, διευθυντών και managers με ακριβά αυτοκίνητα, κάρτες για να βάζουν βενζίνη και άλλα πολλά. Και συνεχίζουν να μιλάνε για δικαιοσύνη.

ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΛΗΣΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Είναι βέβαιο πως αυτή την απόφαση δεν πρόκειται το Σωματείο μας να την δεχτεί. Εκτιμούμε πως είναι η πρώτη από μια σειρά περικοπές που σχεδιάζουν για το 2011. Αν περάσει, θα ανοίξει την όρεξη της εταιρίας για ακόμα χειρότερους εκβιασμούς και επιθέσεις: για μεσαιωνικές συνθήκες σε όλα τα θέματα που αφορούν βραδινά, ρεπό, υπερωρίες, άδειες κλπ. – αλλά και για ατομικές συμβάσεις, μειώσεις μισθών και απολύσεις, όπως έγινε πρόσφατα στην Ίντρακομ.

Δεν ξεχνάμε ότι συνεχίζεται η αυθαιρεσία της διοίκησης ενάντια στην ΕΣΣΕ, με τη μη καταβολή του επιδόματος αγγλικών σε τμήματα της Εξυπηρέτησης Πελατών και την παραβίαση της κλαδικής σύμβασης των μηχανικών βιομηχανίας (ΣΤΕΒ), όπου δεν καταβάλλει τα ποσά που προκύπτουν από τα κλιμάκια προϋπηρεσίας.

Η πρόκληση αυτή πρέπει να πάρει την απάντηση που της αξίζει. Ήδη, συνάδελφοι από αρκετά τμήματα έχουν εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά τους. Στο RTO Αθήνας, οι συνάδελφοι έχουν πάρει την κατάσταση στα χέρια τους και με δράσεις προσπαθούν να αναγκάσουν τη διοίκηση να αποσύρει την απαράδεκτη απόφασή της.

Χρειάζεται όμως να γίνει ένας συντονισμένος αγώνας με το Σωματείο και όλους τους συναδέλφους, ώστε το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί ολοκληρωμένα για όλα τα τμήματα που δέχονται αυτή την επίθεση. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αφήσουμε μόνους τους συναδέλφους τεχνικούς - όπως και αυτοί πολλές φορές έχουν κινητοποιηθεί ενάντια σε απολύσεις συναδέλφων από άλλα τμήματα, καθώς και για τη διεκδίκηση της ΕΣΣΕ.

Να μην εξυπηρετήσουμε τους στόχους της εταιρίας που είναι:
ü      Να πιέσει τους συναδέλφους τεχνικούς να λυγίσουν, μέσω των προϊσταμένων και διευθυντών.
ü      Να τους περάσει την λογική πως η εταιρία είναι ανίκητη.
ü      Να τους απομονώσει να τους συκοφαντήσει, προκειμένου να τους διαιρέσει και να μειώσει την συμμετοχή τους στον αγώνα τους.

Κανένας να μην πει «το stdby δεν το παίρνω, δεν με αφορά». Το χτύπημα αυτό στους τεχνικούς δεν θα αφήσουμε να περάσει, γιατί διαφορετικά θα ανοίξουν οι ορέξεις της διοίκησης και θα ακολουθήσουν και άλλα μεγαλύτερα και χειρότερα.
Στηρίζουμε τις δράσεις των συναδέλφων στα τεχνικά τμήματα και προτρέπουμε και τα υπόλοιπα τμήματα να αντιδράσουν. Να ξέρουν όλοι πως πρέπει να έχουμε υπομονή, επιμονή και ενότητα, γιατί ο αγώνας αυτός θα είναι δύσκολος και μακρύς. Για όλους αυτούς τους λόγους να μην αφήσουμε περάσει η «επικύρωση» του μνημονίου στην WIND.

Καλούμε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011 στις 5:30μ.μ. στον 7ο όροφο της Λ. Αθηνών ώστε να συντονίσουμε τον αγώνα μας. Ο αγώνας των τεχνικών να γίνει αγώνας όλων μας.
Ενωμένοι με δύναμη, αποφασιστικότητα και αλληλεγγύη θα νικήσουμε στον πόλεμο που μας κήρυξε η διοίκηση της WIND.

Στον πόλεμο που μας κήρυξε η διοίκηση της WIND εναρμονισμένη με το μνημόνιο ενταγμένη στο κοινό μέτωπο τρόικας-κυβέρνησης-εργοδοτών, απαντάμε με μαζική συμμετοχή στην 24 ωρη απεργία την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1263073 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger