Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

«Ευκαιρία» για τον ελληνικό τουρισμό τα γεγονότα στην Αίγυπτο..ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΕΙΠΑΜΕ !!


Θετικά για την Ελλάδα και την Κύπρο θα μπορούσαν να λειτουργήσουν σε επίπεδο τουριστικού τομέα οι πρόσφατες εξελίξεις στην Αίγυπτο, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ρωσικής Ένωσης Τουριστικής Βιομηχανίας Γιούρι Μπαρζίκιν, όπως μεταδίδει η δικτυακή πύλη ellada-russia.ru.
Λόγω των των ταραχών στην Αίγυπτο ήδη αυξήθηκαν κατά 10-15 % στη ρωσική αγορά οι τιμές για τα τουριστικά πακέτα της περιόδου προς τους πιο ήσυχους προορισμούς της ευρύτερης περιοχής και οι Ρώσοι επαγγελματίες του τουρισμού, όπως και οι πελάτες τους βρίσκονται σε αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων.
Ο κ. Μπαρζίκιν υποστήριξε ότι οι Ρώσοι τουρίστες θα πρέπει αναγκαστικά να προσαρμόσουν τις επιλογές και τα σχέδιά τους και να διαλέξουν άλλους προορισμούς. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του "μπορεί να κλείσει κανείς έγκαιρα κάποιο πακέτο προς την Ελλάδα και να εξασφαλίσει έκπτωση ως και 35 %, εάν λόγος γίνεται για θερινό τουρισμό, τον Απρίλιο επίσης θα μπορούσε να επισκεφθεί την Κύπρο".
Ερωτηθείς εάν εκτιμά ότι θα υπάρξει στροφή των Ρώσων τουριστών προς το εσωτερικό της χώρας και τα θέρετρα της Μαύρης Θάλασσας ο κ. Μπαρζίκιν εκτίμησε ότι αυτό είναι μάλλον απίθανο να συμβεί, διότι ο Ρώσος τουρίστας αναζητεί ποιοτικές υπηρεσίες, όπως αυτές που έχει συνηθίσει να λαμβάνει στο εξωτερικό και δεν μπορεί προς το παρόν να βρει στην εσωτερική ρωσική αγορά.
Τα γεγονότα της Αιγύπτου, που απορροφούσε περισσότερα από δύο εκατομμύρια Ρώσους τουρίστες ετησίως, αναμένεται πάντως να προκαλέσουν ανακατατάξεις σε ολόκληρη τη ρωσική τουριστική αγορά και να επαναπροσδιορίσουν τιμές και προτεραιότητες.
Πηγή: Newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger