Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Καρκινογόνος φανατισμός αναστάτωσε τον Βόλο



Ένα ανατριχιαστικό σύνθημα σε τοίχο του αθλητικού κέντρου της Ν.Ιωνίας, δίπλα στο Πανθεσσαλικό, προκάλεσε αναστάτωση στην κοινωνία του Βόλου και ιδίως στους φιλάθλους του Ολυμπιακού Βόλου. “Αυστριακοί, καρκίνο στα παιδιά σας” γράφτηκε με σπρέι στον τοίχο. Υπογραφή; Εδώ υπεισέρχεται το τοπικό στοιχείο του φανατισμού: “Μόνο Νίκη. Θύρα 3”.
Προστέθηκε άλλο ένα κρούσμα τυφλού φανατισμού, τούτη τη φορά όχι με φόντο Ολυμπιακούς, Παναθηναϊκούς ή ΑΕΚτζήδες και ΠΑΟΚτζήδες, αλλά καθαρά σε τοπικό επίπεδο. Νίκη Βόλου vs Ολυμπιακού Βόλου.

Το σύνθημα γράφτηκε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας και οι οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου το αντίκρισαν την Κυριακή πηγαίνοντας στο Πανθεσσαλικό για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Η φωτογραφία δημοσιεύθηκε από τον τοπικές εφημερίδες, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η επίσημη Νίκη Βόλου δεν μπήκε στη διαδικασία να καταδικάσει την ενέργεια.

Ανακοίνωση εξέδωσε ο πολυπληθέστερος σύνδεσμος φιλάθλων του Ολυμπιακού Βόλου, “Austrian Boys”:

“Όλοι οι πολίτες της πόλης του Βόλου, την προηγούμενη εβδομάδα αντίκρισαν το θέαμα της φωτογραφίας να κοσμεί ένα τεράστιο τοίχο αθλητικής εγκατάστασης, που μόνο ανατριχίλα και θλίψη προκάλεσε η θέα του. Οι εναπομείναντες φίλαθλοι της Νίκης Βόλου, από τη μέρα που  η ομάδα μας, ο Ολυμπιακός Βόλου, άφησε οριστικά πίσω τη μιζέρια και έφτασε σήμερα να μεσουρανεί και βρίσκεται με το ένα πόδι στον τελικό Κυπέλλου, σκαρφίζονται καθημερινά οτιδήποτε ώστε  να φανεί η κούφια ύπαρξη τους μέσα από την «Κρανούλα» και την «Καλλονή»,  όπου βρίσκονται χωμένοι.

Ξεκίνησαν πέρυσι να ξεγυμνώνουν ανήλικες κοπελίτσες  αποθανατίζονταν τις ενέργειες τους με φωτογραφικές μηχανές, να κάνουν χρήση βίας σε μικρούς αθλητές της ομάδας μας, να δίνουν το παρόν στη κερκίδα των αντιπάλων μας, να χτυπούν μικρά παιδιά και έφτασαν στο σημείο να λερώνουν τους τοίχους της πόλης με τέτοια, αποτρόπαια, απάνθρωπα και εμετικά συνθήματα.

Αυτός είναι ο οπαδισμός τους;

Αυτή είναι η ξακουστή αξιοπρέπεια του πρόσφυγα, που διατυμπανίζουν εδώ και  χρόνια;
Δεν έχει μείνει ένας λογικός άνθρωπος εκεί πάνω να μαζέψει αυτό τον κόσμο που πάσχει από στοιχειώδη έλλειψη ανθρωπιάς;

Τους συμπολίτες μας που υποφέρουν από το σύνδρομο αυτής της αρρώστιας, δεν τους  σκέφτηκαν; Τα παιδιά-θύματα αυτής της αρρώστιας, αναρωτήθηκαν πως τα κάνουν να νιώθουν; Τους γονείς των πασχόντων παιδιών που ζουν ένα Γολγοθά, δεν τους υπολογίζουν; Μόνο ανθρωπόμορφα τέρατα μπορούν να γράφουν τέτοια μηνύματα που προκαλούν φρίκη και αποτροπιασμό σε όλη την Ελλάδα!

Ελπίζουμε , σύντομα να βρεθεί κάποιος, π.χ. ο Δήμαρχος ή ένας καλός ψυχίατρος ώστε να τους βάλει οριστικά στη θέση τους, απομονώνοντάς τους. Εμείς καταδικάζουμε τα αρρωστημένα μυαλά τους και ασχολούμαστε με την οργάνωση της εκστρατείας  και την κάθοδο 20.000 Βολιωτών μας στο τελικό κυπέλου 30 Απριλίου στο ΟΑΚΑ. Ταυτόχρονα, κάνουμε εθελοντικές αιμοδοσίες, συμπαραστεκόμαστε σε όσους έχουν ανάγκη και προσπαθούμε να ανακουφίζουμε τους συμπολίτες μας από τα πολλά προβλήματά τους. Η απανθρωπιά των ανθρώπων αυτών που μόνο ως κτήνη μπορούν να χαρακτηριστούν,  αποδεικνύεται περίτρανα με τέτοιου είδους  μηνύματα, τα οποία φέρουν και την υπογραφή τους: ΝΙΚΗ, ΘΥΡΑ 3. Οι φίλαθλοι της ομάδας μας, οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού Βόλου και όλοι οι πολίτες της Μαγνησίας απλά τους οικτίρουμε διότι ο δικός τους «καρκίνος στο μυαλό» μοιάζει πραγματικά ανίατος και νιώθουμε οίκτο για την κατάντια τους!”
 http://www.enet.gr/?i=news.el.a8lhtismos&id=249437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger