Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Συνεχίζονται οι βίαιες συγκρούσεις "Πυρ" κατά διαδηλωτών στο Μπαχρέιν


Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση το Μπαχρέιν όπου το μεσημέρι τα Παρασκευής, η αστυνομία άνοιξε πυρ κατά των διαδηλωτών στην πλατεία του Μαργαριταριού στην πρωτεύουσα του Μπαχρέιν Μανάμα, τραυματίζοντας αρκετούς πολίτες.

Όπως δήλωσε στο Ρόιτερς ο πρώην βουλευτής Τζαλάλ Φιρούζ του σιιτικού αντιπολιτευόμενου κόμματος Wefaq, το οποίο αποσύρθηκε την Πέμπτη από το κοινοβούλιο,  στρατιώτες πυροβολούν τους διαδηλωτές στην πλατεία αυτή και ότι πολλοί έχουν τραυματιστεί.

Οι διαδηλωτές βρισκόντουσαν νωρίτερα την Παρασκευή σε διάφορα άλλα μέρη της πρωτεύουσας, παρευρισκόμενοι στις κηδείες των διαδηλωτών που σκοτώθηκαν αυτήν την εβδομάδα, διευκρίνισε. Στη συνέχεια, κατευθύνθηκαν προς την πλατεία του Μαργαριταριού, όταν οι στρατιώτες που ανέλαβαν τον έλεγχό της μετά τη χθεσινή επιδρομή της αστυνομίας, άνοιξαν πυρ εναντίον τους, σημείωσε.

"Υπάρχουν πολλές απώλειες, ορισμένοι είναι σε κρίσιμη κατάσταση", υπογράμμισε ο Φιρούζ.

Η αστυνομία δεν έχει ακόμη σχολιάσει την είδηση αυτή.

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 231 τραυματίστηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες χθες από την επιδρομή της αστυνομίας στην πλατεία του Μαργαριταριού για τη διάλυση δια της βίας της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των αντικυβερνητικών διαδηλωτών, την ώρα που οι περισσότεροι από αυτούς κοιμόντουσαν.
http://www.protothema.gr/world/article/?aid=106922 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger