Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Έφτασαν στη Μάλτα αμερικανοί πολίτες από τη Λιβύη

Κατέπλευσε ήδη στη Βαλέτα, προερχόμενο από λιβυκό λιμάνι, το ναυλωμένο από τις ΗΠΑ πλοίο "Μαρία Ντολόρες", που μεταφέρει περίπου 300 αμερικανούς πολίτες. Ο κατάπλους του καθυστέρησε εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών στην πορεία του διάπλου του από τη Λιβύη.
Η Μάλτα έχει ετοιμάσει ήδη ιατρικές μονάδες διευκόλυνσης που θα προσφέρουν θεραπεία σε τραυματισμένους Λίβυους, ενώ έχει προετοιμαστεί να δεχτεί περισσότερους από 4.800 πολίτες που θα μεταφερθούν εκεί μέσα στο Σαββατοκύριακο. Έχει, επίσης, κλείσει πολλά ξενοδοχεία για την προσωρινή παραμονή τους.
Επίσης, έχει ήδη απογειωθεί από λιβυκό αεροδρόμιο "ένα ναυλωμένο από το αμερικανικό δημόσιο αεροπλάνο, με επιβάτες Αμερικανούς κι άλλους αλλοδαπούς, που διέμεναν στη Λιβύη", ανακοίνωσε το State Department.
Το πολεμικό πλοίο της Ιταλίας, Σαν Τζιόρτζιο, παρέλαβε σήμερα από το λιβυκό λιμάνι Μισράτα 245 αλλοδαπούς, που διέμεναν στη Λιβύη, έχει δε ως προορισμό του το λιμάνι της Κατάνιας στη Σικελία (θα καταπλεύσει εκεί μεθαύριο Κυριακή), όπως μετέδωσε ήδη το ιταλικό πρακτορείο Ansa.
Επίσης, το ιταλικό καταδρομικό Mimbelli, που ήδη βρίσκεται στα διεθνή ύδατα κοντά στη Λιβύη, μπορεί να κληθεί να υλοποιήσει άλλη μία επιχείρηση απομάκρυνσης αλλοδαπών από τη Λιβύη, πρόσθεσε το ίδιο πρακτορείο. "Πολλοί Ιταλοί είναι τώρα εγκλωβισμένοι στη νοτιοανατολική Λιβύη", ανέφερε το πρακτορείο.
Τέλος, από το ιταλικό υπουργείο Αμυνας ανακοινώθηκε αργά σήμερα πως η ιταλική κυβέρνηση έχει δώσει την άδεια, "η Νατοϊκή αεροπορική βάση στη Σιγκονέλα στη Σικελία να χρησιμοποιείται κι από βρετανικά κι από αμερικανικά αεροπλάνα, γιά να απομακρύνονται, από τη Λιβύη, βρετανοί και αμερικανοί πολίτες".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger