Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Ζητούσαν περισσότερες πληροφορίες για την Ελλάδα

Ζητούσαν περισσότερες πληροφορίες για την Ελλάδα

Οι ταραχές σε Αίγυπτο και Τυνησία ωφελούν την Ελλάδα, και μάλιστα η βελγική εφημερίδα Le Soir δημοσιεύει και σχετική έρευνα από την οποία προκύπτει οτι η Τυνησία αποτελεί τον τέταρτο σε σειρά προτίμησης προορισμό στο Βέλγιο και η Αίγυπτος τον πέμπτο.

«Αυτό το Σαββατοκύριακο, στο σαλόνι του Τουρισμού στις Βρυξέλλες, παρατηρήσαμε ότι οι άνθρωποι ζητούσαν περισσότερες πληροφορίες για την Ελλάδα ή την Τουρκία», σημειώνει υπεύθυνος του πρακτορείου Thomas Cook επισημαίνοντας ωστόσο πως από το ενδιαφέρον μέχρι την κράτηση, υπάρχουν πολλά στάδια.

Τώρα, σημειώνει η εφημερίδα, το ενδιαφέρον στρέφεται στις χειμερινές διακοπές, τα χειμερινά αθλήματα. Οι κρατήσεις για τις καλοκαιρινές διακοπές πραγματοποιούνται περισσότερο κατά τους μήνες Μάρτιο-Απρίλιο. Φέτος, μπορεί να γίνουν ακόμη πιο αργά, λόγω των διακοπών του Καρναβαλιού (7-11 Μαρτίου) και του Πάσχα (11-25 Απριλίου), που ημερολογιακά, πέφτουν πολύ αργά.

Υπεύθυνος της εταιρίας Jet Air απαριθμεί τους πιο αγαπημένους προορισμούς των Βέλγων σε ότι αφορά τα αεροπορικά ταξίδια την εποχή του Καρναβαλιού: «Η Ισπανία, μετά η Αίγυπτος, το Μαρόκο η Τουρκία και η Τυνησία. Από αυτούς οι δυο είναι σήμερα κλειστοί στον τουρισμό. «Ευελπιστούμε να ξανανοίξει σύντομα η Τυνησία, αποτελεί προορισμό με συσχετισμό τιμής-ποιότητας ιδανικός και κοντινός για τις οικογένειες με παιδιά», συνεχίζει ο πράκτορας της Jet Air.

«Η Ελλάδα θα παίξει σημαντικό ρόλο αυτό το καλοκαίρι», προβλέπει ακόμη ο Β.van Outryve (Thomas Cook). «Προσφέρει μια πλήρη γκάμα δυνατοτήτων, από τον σκληροπυρηνικό οίκο-τουρισμό στο μαζικό τουρισμό, κάθε νησί έχει τις δυνατότητές του».

"Πρέπει να κινηθούμε γρήγορα στο θέμα της διαφήμισης για να μην πάνε όλοι στην Τουρκία", επισημαίνει στο Νewsit o Σπύρος Γκίνης, αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού.

Kαι προσθέτει:

"Τώρα που η υπόλοιπη Ευρώπη και κυρίως η Γερμανία ανασαίνει απο την οικονομική κρίση θα ταξιδέψουν περισσοτεροι. Πρέπει όμως επιτέλους στην Ελλάδα να δώσουν κάποια χρήματα για τον τουρισμό. Ευτυχώς ο Θεος μας έδωσε θαυμάσια νησιά. Η Τουρκία χωρίς να έχει τα δικά μας νησιά έχει αυξήσει τον τουρισμό της απο τη σωστή προβολή. Πρέπει να σταματήσουμε να ομφαλοσκοπούμε και να αναδείξουμε το τουριστικό μας προϊον. Από αυτό περιμένουν να ζήσουν 15.000 ξενοδοχειακές μονάδες και γύρω στο 1.800.000 άμεσα και έμμεσοι εργαζομενοι."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger