Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

IMIA 1996 BINTEO

Δεκαπέντε χρόνια πέρασαν από την αποφράδα εκείνη ημέρα της εθνικής ήττας στα Ίμια, μιας ήττας που βαραίνει ακόμη καταθλιπτικά τη θάλασσα και τον ουρανό του Αιγαίου.

Σε μια τέτοια μέρα πένθους και εθνικής περισυλλογής, δεν υπάρχει χώρος για κριτική σε επιχειρησιακό επίπεδο, των πολιτικών και στρατιωτικών χειρισμών εκείνης της εποχής.

Επιθυμούμε όμως να σταθούμε σε δύο αδιαμφισβήτητες πραγματικότητες.

Πραγματικότητα πρώτη. Η θυσία των στελεχών του Πολεμικού μας Ναυτικού. Στα Ίμια, θυσίασαν τη ζωή τους για την Πατρίδα κάποιοι «αντιπαραγωγικοί» Αξιωματικοί των Ενόπλων μας Δυνάμεων σε μια «τυποποιημένη» εργασία «ρουτίνας», όπως είναι η υπεράσπιση του Εθνικού εδάφους, σύμφωνα με νεόκοπες λογικές υψηλά ισταμένων.

Πραγματικότητα δεύτερη. Η εισαγωγή στις διμερείς σχέσεις με την Τουρκία του λεξιλογίου της υποταγής με την αλγεινή εκφορά του όρου «γκρίζες ζώνες», που πλήττει ευθέως την Εθνική μας κυριαρχία και καταρρακώνει την Εθνική μας αξιοπρέπεια.

Ο Ελληνικός λαός όμως, γνωρίζει, κρίνει και αποτιμά συμπεριφορές…

Η ΣΦΕΒΑ και ο ΠΑΣΥΒΑ, αλλά και όλοι οι Έλληνες πατριώτες τιμούν ευλαβικά τους ήρωες των Ιμίων και απευθύνουν θερμό Εθνικό χαιρετισμό αγάπης και σεβασμού στα στελέχη των Ενόπλων μας Δυνάμεων, που με ακμαίο το φρόνημα, επιτελούν την ιερή τους αποστολή.

Οι «γκρίζες ζώνες» δεν έχουν καμιά θέση στο Αιγαίο μας, που ήταν, είναι και θα παραμείνει Ελληνικό!

Και επειδή πολλά θρυλούνται τον τελευταίο καιρό, επισημαίνουμε, το αυτονόητο. Ό Εθνικός μας πλούτος δεν εκχωρείται, η Ιστορία και οι θυσίες των Ελλήνων δεν προσφέρονται για συνεκμετάλλευση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger