Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Πολιτική επιλογή η διαπλοκή

Προανακριτική επιτροπή ζητά το ΚΚΕ που καταγγέλλει ότι ήταν οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που κάλυπταν πολιτικά τις αποφάσεις για τις σκοτεινές συμβάσεις με τη Siemens και χωρίς τη σύμπραξή τους δεν θα ήταν δυνατή η διαπλοκή του Δημοσίου με την εταιρία. Ευθύνες και στο σύστημα με τις offshore διευκολύνσεις
Για τεράστιες ευθύνες των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που με την πολιτική τους επέτρεψαν και ανέχθηκαν την διαπλοκή με τη Siemens κάνει λόγο το ΚΚΕ το οποίο αποδίδει ευθύνες σε όλους όσοι από τη θέση τους χειρίσθηκαν συμβάσεις του σκανδάλου.
"Σε καμία περίπτωση δεν είναι νοητή η σύναψη συμβάσεων τέτοιας σπουδαιότητας και τέτοιου ύψους, όπως αυτές της Siemens με τον ΟΤΕ, για το C4i ή για τον ΟΣΕ, χωρίς τη βούληση, σύμπραξη και συναίνεση των πολιτικών προσώπων τα οποία προϊστανται στους αντίστοιχους αντισυμβαλλόμενους οργανισμούς", αναφέρει ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ στην επιτροπή και προσθέτει ότι στην πραγματικότητα οι συμβάσεις αυτές αποτελούν στρατηγικές πολιτικές κυβερνητικές. επιλογές.
Το ΚΚΕ κατέθεσε ξεχωριστό πόρισμα, καθώς δεν αναγνωρίζει τις διαδικασίες με τις οποίες κινούνται τα δύο κόμματα εξουσίας και προτείνει να συσταθεί προανακριτική επιτροπή για περαιτέρω διερεύνηση όλων των εμπλεκομένων πολιτικών προσώπων.
Το ΚΚΕ εκτιμά ότι ποινικές ευθύνες έχουν και πολιτικοί, πέρα από τον Τ. Μαντέλη και Θ. Τσουκάτο που όπως έχει αποδειχθεί πήραν χρήματα από το ταμείο της Siemens.
Όπως δήλωσε το μέλος της εξεταστικής επιτροπής και βουλευτής Θανάσης Παφίλης, το Κ.Κ.Ε. κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες για τη διερεύνηση του σκανδάλου:
"Υπάρχουν σοβαρά εμπόδια που δυσκολεύουν και κλείνουν το δρόμο για την αλήθεια. Σχετίζονται πρώτα απ’ όλα με το θεσμικό πλαίσιο του ίδιου του συστήματος π.χ. τις ανώνυμες μετοχές, τις δυνατότητες των offshore εταιρειών να αποφεύγουν τον έλεγχο και να καλύπτονται πίσω από την ισχύουσα νομοθεσία κλπ. Σχετίζονται επίσης με τη δραστηριοποίηση μηχανισμών συγκάλυψης για το σβήσιμο των ιχνών και στη συγκεκριμένη περίπτωση με το κλείσιμο της υπόθεσης από τη Siemens" αναφέρει ο Θ.Παφίλης.
To K.K.E. στο πόρισμά του καταθέτει και συγκεκριμένες θέσεις για στην Ολομέλεια της Βουλή κατά τη συζήτηση της υπόθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger