Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Κρατήστε ομπρέλες!

Βροχές και καταιγίδες περιμένουμε, αύριο, Σάββατο, σε όλη τη χώρα, οι οποίες θα είναι ιδιαίτερα έντονες στα δυτικά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Τάσο Αρνιακό, χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας, της Ηπείρου και αργότερα της δυτικής Στερεάς Ελλάδας.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι – νοτιοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 1 έως 12 βαθμούς Κελσίου στην κεντρική Ελλάδα από 2 έως 16 βαθμούς και στα νησιά από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Στην Αττική σύννεφα θα εμφανιστούν στον ουρανό. Το πρωί και το βράδυ θα σημειωθούν βροχές, ενώ θα έχουμε αρκετά διαστήματα με ήλιο. Οι νοτιάδες θα φθάσουν στα 4 με 6 μποφόρ και το απόγευμα στα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
Νεφώσεις θα παρουσιαστούν και στη Θεσσαλονίκη ενώ κατά διαστήματα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Οι ασθενείς άνεμοι από το απόγευμα και μετά θα γυρίσουν σε νοτιάδες 5 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή θα συνεχιστούν οι τοπικές βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στη δυτική Ελλάδα και στα Δωδεκάνησα. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα.
Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές μικρής διάρκειας αλλά και χιόνια θα πέσουν στα ορεινά των βόρειων περιοχών. Βελτίωση θα σημειωθεί κυρίως στις νοτιότερες περιοχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, νοτιοδυτικοί στο Αιγαίο από 4 έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία βόρεια θα κυμανθεί από 0-11 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά από 1-14 και στα νησιά από 8-15 βαθμούς Κελσίου.
Στην Αττική ο καιρός θα είναι νεφελώδης με σποραδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί από 3 έως 4 μποφόρ και η θερμοκρασία, σε μικρή πτώση δεν θα ξεπεράσει τους 5-14 βαθμούς Κελσίου.
Άστατος θα είναι ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη με βροχές αλλά και ήλιο κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger